Γεροβασίλη: Να δώσει εξηγήσεις για τη λίστα Μπόργιανς ο Μητσοτάκης

0
3

 

«Περιμένουμε καθαρές εξηγήσεις από τον κ. Μητσοτάκη και για τη λίστα Μπόργιανς και για το πόθεν έσχες το δικό του» είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FM»..

Η κ. Γεροβασίλη επισήμανε ότι από τη στιγμή που ο αρχηγός της ΝΔ επικαλείται ότι η διαφάνεια αποτελεί βασικό στοιχείο της πολιτικής ζωής θα πρέπει δώσει απαντήσεις στα δύο παραπάνω ζητήματα σε μια χρονική συγκυρία που -όπως είπε- ο ελληνικός λαός πλήττεται από τα σκληρά μέτρα των μνημονίων.

Ειδικότερα, για το θέμα της λίστας Μπόργιανς, η κ. Γεροβασίλη υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να υπάρχει πρόταση προς την ελληνική κυβέρνηση από τις αρχές του κρατιδίου Βεστφαλίας – Ρηνανίας, να δεχτεί στοιχεία και cd με στοιχεία φοροφυγάδων και να το αρνείται. Πρόσθεσε ότι θα πρέπει να δοθούν εξηγήσεις για την άρνηση του πρώην διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου του κ. Σαμαρά για την παράδοση των στοιχείων για τους φοροφυγάδες και αναρωτήθηκε πώς είναι δυνατόν να έχεις στο χέρι στου εργαλεία για την πάταξη της φοροδιαφυγής και να μην τα χρησιμοποιείς.

«Πρέπει να δοθούν εξηγήσεις προς τον ελληνικό λαό, πως είναι δυνατόν να έχεις στα χέρια σου εργαλεία ή να μπορείς να έχεις εργαλεία, στην κατεύθυνση πάταξης της φοροδιαφυγής, και να μην τα χρησιμποιείς. Η δική μας κυβέρνηση μόλις εμφανίστηκαν αυτά και τις λίστες πήραμε και στη Δικαιοσύνη τις πήγαμε αμέσως. Δεν κρατάμε λίστες στα συρτάρια, ούτε προσπαθούμε να αποφύγουμε να πάρουμε λίστες» επισήμανε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Η κ. Γεροβασίλη είπε ότι περιμένει καθαρές εξηγήσεις από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και για το δικό του πόθεν έσχες, ύστερα από δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία ο πρώην συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, όταν ήταν πρωθυπουργός, Παπασταύρου, είχε συνεργασία με την σύζυγο του σημερινού προέδρου της Ν.Δ. και στον πόθεν έσχες του κ. Μητσοτάκη δεν αναφέρεται η εταιρία στην οποία συμμετέχει η σύζυγος του.

«Εμείς περιμένουμε από τον κ. Μητσοτάκη, τον αρχηγό της Ν .Δ., χωρίς να προκαταλαμβάνουμε, χωρίς να προκρίνουμε για κανέναν, δεν είμαστε από αυτούς, δεν ρίχνουμε με αυτό τον τρόπο λάσπη στον ανεμιστήρα, ωστόσο μια υπεύθυνη, ο κ. Μητσοτάκης θα πρέπει να δώσει καθαρές εξηγήσεις ο ίδιος απέναντι σ΄ αυτό το δημοσίευμα. Διότι δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν σκιές πάνω από τα πόθεν έσχες ανθρώπων που σήμερα παίζουν καθοριστικό ρόλο στην πολιτική ζωή του τόπου. Με αυτή την έννοια περιμένουμε απαντήσεις από τον κ. Μητσοτάκη και για τη λίστα Μπόργιανς, αλλά και το πόθεν έσχες το δικό του, που φέρεται να μην έχει δηλώσει την εταιρία της συζύγου του» τόνισε η κ. Γεροβασίλη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here