Γεροβασίλη: Στα «καλά νέα» της οικονομίας η συμφωνία του Eurogroup

0
4

Οι ελληνικές τράπεζες θα χρειαστούν μόλις 5,7 δισ. ευρώ προκειμένου να ολοκληρώσουν τη διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης, ανακοίνωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη.

Χαιρετίζοντας τη χθεσινή απόφαση του Eurogroup, η κ. Γεροβασίλη υπογράμμισε ότι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών βαίνει προς επιτυχία, καθώς οι τράπεζες θα χρειαστούν μόλις 5,7 δισ. ευρώ από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

«Έπεσαν έξω οι εκτιμήσεις για τις ανάγκες των τραπεζών» σημείωσε χαρακτηριστικά και διαμήνυσε ότι «η επιτυχία διαψεύδει τους κινδυνολόγους και βάζει τέλος στα σενάρια κουρέματος».

Σχετικά με την απόφαση του Eurogroup, η κ. Γεροβασίλη τόνισε ότι η χθεσινή εξέλιξη προστίθεται στα «καλά νέα» για την ελληνική οικονομία. Όπως εξήγησε, εξασφαλίσαμε την προστασία της α’ κατοικίας, καθώς η ρύθμιση καλύπτει και προστατεύει επαρκέστατα όσους δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

Η τελική συμφωνία, συνέχισε, καλύπτει το 60% των δανειοληπτών, ενώ οι δανειστές ήθελαν το 16% και η προηγούμενη κυβέρνηση έχει συμφωνήσει στην πλήρη απελευθέρωση των πλειστηριασμών.

Αναφορά έκανε και στη διατήρηση της ρύθμισης των 100 δόσεων, σημειώνοντας ότι παρέμεινε ως έχει, δίχως ουσιαστικές αλλαγές.

«Η κυβέρνηση θα συνεχίσει εργάζεται για την προστασία των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων» κατέληξε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here