Γεωργία: Παραιτήθηκε αιφνιδιαστικά ο πρωθυπουργός Γκαριμπασβίλι

0
13

 

Ο πρωθυπουργός της Γεωργίας Ιρακλί Γκαριμπασβίλι ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά την Τετάρτη την παραίτησή του από το αξίωμά του, σε μια περίοδο που ο κυβερνών συνασπισμός αναζητά τρόπους για να ενισχύσει τη δημοτικότητά του ενόψει των βουλευτικών εκλογών του 2016.

«Πήρα την απόφαση να παραιτηθώ» είπε σε τηλεοπτικό διάγγελμά του ο πρωθυπουργός. «Όλες οι θέσεις είναι προσωρινές, μόνο ο Θεός και η Πατρίδα είναι αιώνιοι. Εγκαταλείπω αυτή τη θέση σήμερα αλλά θα παραμείνω πιστός στρατιώτης της πατρίδας μου», πρόσθεσε, χωρίς να δώσει καμία εξήγηση για την ενέργειά του αυτή.

Ο Γκαριμπασβίλι, που είναι 33 ετών, ανέλαβε την πρωθυπουργία της Γεωργίας τον Νοέμβριο του 2013 και ήταν τότε ο νεότερος επικεφαλής κυβέρνησης στην Ευρώπη. Μέχρι τον Οκτώβριο του 2012, όταν ανέλαβε το υπουργείο Εσωτερικών, ήταν παντελώς άγνωστος. Θεωρείται στενός σύμμαχος του πολυεκατομμυριούχου πρώην πρωθυπουργού Μπιτζίνα Ιβανισβίλι που την ίδια χρονιά κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές βάζοντας τέλος στην πολυετή κυριαρχία του Ενωμένου Εθνικού Κινήματος του πρώην προέδρου Μιχαήλ Σαακασβίλι.

Ο Γκαριμπασβίλι σπούδασε διεθνείς σχέσεις στη Σορβόνη. Πριν εμπλακεί στην πολιτική ήταν επικεφαλής ενός φιλανθρωπικού ιδρύματος που είχε ιδρύσει ο Ιβανισβίλι ενώ εργάστηκε επίσης στην τράπεζα του επιχειρηματία και στη δισκογραφική εταιρεία του γιου του, τραγουδιστή της ραπ.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here