ΓΓΔΕ: Μαζικές κατασχέσεις και δημόσιες λίστες οφειλετών

0
5

 

Μπαράζ κατασχέσεων ξεκινά η ΓΓΔΕ προκειμένου να αυξηθούν τα δημόσια έσοδα. Όπως γράφουν τα dikaiologitika.gr, στις εφορίες έχει φτάσει εντολή για έκδοση μαζικών κατασχετηρίων, τουλάχιστον 40 με 50 ημερησίως στις μεγάλες Δ.Ο.Υ, ενώ στη συνέχεια προετοιμάζεται και η ενεργοποίηση αυτοματοποιημένων διαδικασιών δέσμευσης καταθέσεων για οφειλέτες με χρέη άνω των 70.000 ευρώ σε συνεργασία με τις τράπεζες.

Από τον νέο γύρο κατασχέσεων δεν εξαιρούνται και όσοι έχουν οφειλές της τάξεως των 500 ευρώ, με τήρηση των ακατάσχετων ορίων μισθών – συντάξεων και καταθέσεων. Επιπρόσθετα στα σκαριά είναι και λίστα οφειλετών για δημοσίευση με τα ονόματα όσων χρωστούν πάνω από 150.000 ευρώ. Η σχετική λίστα θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΓΓΔΕ μέχρι το τέλος του μήνα.

Επίσης, η ΓΓΔΕ προετοιμάζει ενημερωτικό μήνυμα προς τους φορολογούμενους με τους οποίους θα τους καλεί να ρυθμίσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους προκειμένου να μην δουν το όνομά τους δημοσιευμένο στην ιστοσελίδα της. Η λίστα θα επικαιροποιείται ανά τρίμηνο και θα περιλαμβάνει για τα φυσικά πρόσωπα: ΑΦΜ, ονοματεπώνυμο, όνομα πατέρα και μητέρας, βασική οφειλή, συνεισπραττόμενα, σύνολο οφειλόμενου ποσού και παρατηρήσεις.

Για ανήλικους οφειλέτες αναγράφονται μόνο τα αρχικά του επωνύμου, του ονόματος, του ονόματος του πατέρα και της μητέρας , η συνολική οφειλή χωρίς το ΑΦΜ και με την ένδειξη «ανήλικος» στις παρατηρήσεις. Αντίστοιχα για τις επιχειρήσεις αναγράφονται: ΑΦΜ, επωνυμία, διεύθυνση έδρας, βασική οφειλή, συνεισπραττόμενα, σύνολο οφειλόμενου ποσού και παρατηρήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here