Για λεκτική πλειοδοσία κατηγορεί την κυβέρνηση η Greenpeace

0
6

 

«Οτιδήποτε άλλο που δεν αποτελεί τη συμβολή ενός κυρίαρχου έθνους στην παγκόσμια προσπάθεια για τη συγκράτηση της αύξησης της παγκόσμιας θερμοκρασίας κατά 1,5 °C, αποτελεί λεκτική πλειοδοσία» απαντά η περιβαλλοντική οργάνωση Greenpeace, σε σχόλια κύκλων του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ), σχετικά με την κριτική που διατύπωσε η οργάνωση για την παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην παγκόσμια συνδιάσκεψη στο Παρίσι για την Κλιματική Αλλαγή.

Όπως αναφέρει:

«Αποτελούμε κομμάτι μίας κοινωνίας που αγωνίζεται και διεκδικεί ειρηνικά. Μιλάμε και αξιολογούμε πολιτικά κάθε κυβέρνηση και υποβάλλουμε συγκεκριμένες και τεκμηριωμένες προτάσεις και λύσεις για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, την στήριξη της ελληνικής κοινωνίας, ιδιαίτερα των πιο ευάλωτων κοινωνικών στρωμάτων, και την ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας»…. «Μία τέτοια πρόταση στείλαμε στην πολιτική ηγεσία της χώρας πριν από σχεδόν ένα μήνα, τόσο στον πρωθυπουργό, όσο και στον καθ’ ύλην αρμόδιο υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τον οποίο προσκαλέσαμε μάλιστα σε συνέντευξη τύπου και ζητήσαμε κατ’ ιδίαν συνάντηση μαζί του, αλλά μάταια».

Η πρόταση της Greenpeace αφορά σε εφαρμόσιμο δεκαετές επενδυτικό πρόγραμμα ενεργειακών αναβαθμίσεων σε 1 εκατομμύριο κτίρια, το οποίο περιλαμβάνει την δωρεάν παροχή ηλιακής ενέργειας από τη ΔΕΗ σε τουλάχιστον 300.000 φτωχά νοικοκυριά.

Η μελέτη αναλύει τους διαθέσιμους πόρους και παρουσιάζει συγκεκριμένα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Το πρόγραμμα, δημιουργεί κατά μέσο όρο 30.000 – 35.000 θέσεις εργασίας, εξοικονομεί 5,7 – 6 δισ. ευρώ από νοικοκυριά και επιχειρήσεις και μειώνει έως και κατά 10% τις εκπομπές CO2 της χώρας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here