Για μεθοδεύσεις στο θέμα της Ελληνικός Χρυσός κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ την υπηρεσιακή κυβέρνηση

0
8

Μεθόδευση για «ακύρωση της ανάκλησης των αποφάσεων έγκρισης των τεχνικών μελετών για τις επίμαχες δραστηριότητες της Ελληνικός Χρυσός» εκ μέρους της υπηρεσιακής ηγεσίας του ΥΠΑΠΕΝ, καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η υπηρεσιακή ηγεσία του ΥΠΑΠΕΝ, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση έχει αποδυθεί σε «αγώνα δρόμου» για να ακυρώσει την πρόσφατη απόφαση του υπουργού Πάνου Σκουρλέτη και σημειώνει ότι αυτή η «σπουδή» βρίσκεται έξω από τις υποχρεώσεις και το θεσμικό ρόλο της υπηρεσιακής κυβέρνηση. Καλεί μάλιστα την υπηρεσιακή πρωθυπουργό και πρόεδρο του Αρείου Πάγου «να διασφαλίσει τη σύμφωνη με τη νομοθεσία και την πολιτική ηθική λειτουργία του ΥΠΑΠΕΝ για το διάστημα έως την παράδοση του χαρτοφυλακίου στην επόμενη εκλεγμένη κυβέρνηση».

Aναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η υπηρεσιακή ηγεσία του ΥΠΑΠΕΝ μεθοδεύει την ακύρωση της ανάκλησης των αποφάσεων έγκρισης των τεχνικών μελετών για τις επίμαχες δραστηριότητες της Ελληνικός Χρυσός ΑΕΜΒΧ.

Σύμφωνα με έγκυρη πληροφόρησή μας, τις τελευταίες ημέρες η υπηρεσιακή ηγεσία του ΥΠΑΠΕΝ, μετά τη συνάντησή της με εκπροσώπους της “Ελληνικός Χρυσός”, έχει αποδυθεί σε έναν “αγώνα δρόμου” προκειμένου να ακυρώσει την πρόσφατη απόφαση του υπουργού Π. Σκουρλέτη που ανακάλεσε στις 19 Αυγούστου 2015 παλιότερες αποφάσεις έγκρισης των τεχνικών μελετών για τις δραστηριότητες της “Ελληνικός Χρυσός ΑΕΜΒΧ” στη Χαλκιδική, εξαιτίας παραβίασης των όρων των μελετών με υπαιτιότητα της εταιρείας.

Αυτή η “σπουδή” της υπηρεσιακής ηγεσίας του ΥΠΑΠΕΝ που, ασκώντας πιέσεις σε στελέχη του υπουργείου, λειτουργεί εκ των πραγμάτων υποστηρικτικά στα συμφέροντα και τις μεθοδεύσεις της εταιρείας, βρίσκεται απολύτως έξω από τις υποχρεώσεις και το θεσμικό ρόλο της υπηρεσιακής κυβέρνησης (που, υπενθυμίζουμε, δεν έχει εκλεγεί από το λαό, ούτε έχει πάρει ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή) και σκοπό έχει αποκλειστικά να οδηγήσει τη χώρα απρόσκοπτα στις πρόωρες εκλογές.

Καλούμε την υπηρεσιακή πρωθυπουργό και Πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου να διασφαλίσει την σύμφωνη με τη νομοθεσία και την πολιτική ηθική λειτουργία του ΥΠΑΠΕΝ για το διάστημα έως την παράδοση του χαρτοφυλακίου στην επόμενη εκλεγμένη κυβέρνηση.

Καλούμε επίσης τους πολίτες να περιφρουρήσουν με ηρεμία και αποφασιστικότητα τη συγκεκριμένη σημαντική απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και με την ψήφο τους στις 20 Σεπτέμβρη να αποτελειώσουν όσους ονειρεύονται επιστροφή στο προηγούμενο καθεστώς, όταν κουμάντο στα υπουργεία έκαναν τα μεγάλα συμφέροντα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here