Για την «ηγεμονία του κέντρου» συναντώνται σήμερα Κυριάκος-Φώφη

0
8

 

Κυριάκος Μητσοτάκης και Φώφη Γεννηματά συναντώνται το μεσημέρι στη βουλή με διαφορετική πολιτική αφετηρία και επιδιώξεις θέλοντας καταρχήν να κατοχυρώσουν την «ηγεμονία του κέντρου».

Με την εκλογή του κ. Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ να έχει προκαλέσει αναταράξεις στη Δημοκρατική Συμπαράταξη – διαγραφή Γρηγοράκου, αλλαγή της ψήφου για τη διεύρυνση των μελών του ΕΣΡ, πίεση για ριζικές πρωτοβουλίες εκ μέρους της Φ. Γεννηματά – οι δύο πολιτικοί αρχηγοί ερίζουν για την επικράτηση στο χώρο του κέντρου σε μια προσπάθεια να εκφράσουν το μεγαλύτερο κομμάτι της λεγόμενης «μεσαίας τάξης» που βγαίνει πλέον στους δρόμους.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει σπεύσει να τραβήξει διαχωριστική γραμμή από την «παραδοσιακή δεξιά» με το επιχείρημα ότι «η δεξιά δεν αλλάζει επειδή αλλάζει ο αρχηγός της» έχοντας ωστόσο εξόφθαλμη αμηχανία στο επιχείρημα πως «ΝΔ και ΠΑΣΟΚ συγκυβέρνησαν σε δύσκολες για τη χώρα ώρες…».

Από το επιτελείο Μητσοτάκη δεν υπάρχει κανένα απολύτως σχόλιο για τις έως τώρα τοποθετήσεις εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ – ωστόσο όλοι στη Λ. Συγγρού βλέπουν και εκτιμούν ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη λόγω της πίεσης που δέχεται η κ. Γεννηματά θα κλιμακώσει τη ρητορική και προς το νέο αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκειμένου να σώσει φυγόκεντρες δυνάμεις προς τη ΝΔ.

Είναι ενδεικτικό ότι η κ. Γεννηματά έχει ήδη εκφράσει τη διαφωνία της με την πολιτική του κ. Μητσοτάκη στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης – σημείο που για το νέο πρόεδρο της ΝΔ αποτελεί κορωνίδα των πολιτικών του επιλογών από τη στιγμή που όπως λέει τις δεσμεύσεις για την αναδιάρθρωση του δημοσίου, την κινητικότητα και τις απολύσεις, τις βρήκε στο υπουργείο.

Ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί (13:00) και με τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα χωρίς πάντως να υπάρχουν προσδοκίες για κάποιο ουσιαστικό πολιτικό αποτέλεσμα. Η ΝΔ έσπευσε να διαχωρίσει τη θέση της από τους αποκλεισμούς δρόμων που σχεδιάζουν οι αγρότες ενώ και οι γαλάζιοι βουλευτές που συνάντησαν αντιπροσωπεία των αγροτών απέφυγαν να αναλάβουν την οποιαδήποτε δέσμευση για το ασφαλιστικό τους και αρκέστηκαν σε μια υποστηρικτική αναφορά για τα αιτήματα του κλάδου, εκφράζοντας ωστόσο την αντίθεσή τους σε οποιοδήποτε σχέδιο για αποκλεισμούς δρόμων από τα αγροτικά τρακτέρ.

Το στίγμα της αντιπολιτευτικής τακτικής της ΝΔ έδωσε ξεκάθαρα η ανακοίνωση του εκπροσώπου του κόμματος Γ. Κουμουτσάκου για τα όσα έγιναν στο Νταβός και ιδιαίτερα για την αποστροφή Σόιμπλε «είναι η εφαρμογή ηλίθιε…». Η ΝΔ για πρώτη φορά αποδοκίμασε τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας συνιστώντας μεγαλύτερη προσοχή στον τρόπο που όλοι εκφράζονται «μέσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια…».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here