Για τις ελληνικές μεταρρυθμίσεις τα «είπαν» Βαρουφάκης- Γκουρία

0
8

 

Δυόμιση ώρες διήρκεσε η συνάντηση του Έλληνα υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη με τον γενικό γραμματέα του ΟΟΣΑ Ανχελ Γκουρία και τα τεχνικά κλιμάκια που συνεργάζονται με την Ελλάδα για ορισμένες μεταρρυθμίσεις. Αμέσως μετά ο ΟΟΣΑ εξέδωσε ανακοινωθέν για το περιεχόμενο των συζητήσεων:

«Ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία και ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης συναντήθηκαν σήμερα το απόγευμα για να συζητήσουν, ύστερα από αίτημα της Ελλάδας, την υποστήριξη του ΟΟΣΑ στο σχεδιασμό και την υλοποίηση μιας σειράς μεταρρυθμίσεων, που η ελληνική κυβέρνηση σκοπεύει να εισάγει σε διάφορους τομείς των πολιτικών της.

Ο Άνχελ Γκουρία και ο Γιάνης Βαρουφάκης συμφώνησαν οι μεταρρυθμίσεις να επικεντρωθούν στο χονδρικό εμπόριο, στην αγορά των μίντια, στις κατασκευές, στον τραπεζικό τομέα, καθώς και την καλύτερη εξυπηρέτηση από τις δημόσιες υπηρεσίες.

Επίσης, μεταρρυθμίσεις πρέπει να γίνουν για την αγορά εργασίας, τις συντάξεις, την καταπολέμηση της διαφθοράς, και τις προμήθειες στο Δημόσιο, και συνεφώνησαν για τα επόμενα βήματα αυτής της συνεργασίας, και το χρονοδιάγραμμα για την εφαρμογή και την επίβλεψη αυτών των μεταρρυθμίσεων».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here