Γιάνης Βαρουφάκης: Δυνατή η επίτευξη συμφωνίας

0
3

Την πεποίθηση ότι μία επίτευξη συμφωνίας είναι δυνατή και ότι μπορεί να συμβεί «μέσα σε μία νύχτα», αν είναι παρούσα η Άγκελα Μέρκελ, εκφράζει ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild.

«Μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία μέσα σε μία νύχτα. Αλλά η καγκελάριος (Άγκελα Μέρκελ) θα πρέπει να είναι εδώ», δηλώνει ο κ. Βαρουφάκης.

Τονίζει ακόμη πως η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα θέλει να αποφύγει ένα Grexit αν και όπως σημειώνει, ο ίδιος δεν αποκλείει ένα τέτοιο ενδεχόμενο. «Θεωρώ πως το Grexit δεν είναι μία συνετή λύση, όμως δεν μπορεί να αποκλειστεί τίποτα, όπως δεν μπορώ να αποκλείσω πως μια μέρα ένας κομήτης θα αγγίξει τη Γη», αναφέρει.

Ο κ. Βαρουφάκης τονίζει για μία ακόμη φορά την ανάγκη αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους. «Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να διασφαλίσουμε την πληρωμή ενός τόσο σημαντικού χρέους», εξηγεί.

Παραδέχεται επίσης πως υπάρχουν προβλήματα στην ελληνική φορολογική διοίκηση, ιδίως για το θέμα του ΦΠΑ. «Ξέρετε ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημά μας με τον ΦΠΑ; Ότι δεν μπορούμε να τον εισπράξουμε», σημειώνει.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here