Γιαννάκου: Συζητάμε για 4o μνημόνιο ενώ δεν έχουμε πάρει ούτε ευρώ από το 3o

0
3

 

«Συζητάμε για τέταρτο μνημόνιο, ενώ δεν έχουμε πάρει ούτε ένα ευρώ από το τρίτο ακόμα» δήλωσε η πρώην υπουργός Μαριέττα Γιαννάκου .

Σε συνέντευξη της στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΑΘΗΝΑ 9.84» η Μ. Γιαννάκου είπε: «Αυτές είναι εξωφρενικές ιστορίες. Δεν θέλουμε τη φαντασία στην εξουσία, θέλουμε τον ορθολογισμό στην εξουσία. Αυτό χρειάζεται τώρα. Αν δεν υπάρχει καθόλου ο ορθολογισμός, δυστυχώς, θα είμαστε σε πολύ δυσμενή θέση».

Η πρώην υπουργός επέκρινε όσους έλεγαν ότι θα βγούμε από το μνημόνιο σημειώνοντας ότι «είχα πει από την αρχή ότι η κρίση είναι θέμα δεκαετιών και όλα αυτά, ότι “του χρόνου βγαίνουμε από το μνημόνιο” κλπ ήταν κουταμάρες».

Χαρακτήρισε μπαλώματα τα όσα προτείνει η κυβέρνηση στο ασφαλιστικό. «Όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, με τα υψηλά ποσοστά ανεργίας, κάθε χρόνο θα έχουμε ασφαλιστικό. Άρα, κακώς η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι κάνει μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό. Μπαλώματα κάνει, για όσο τραβήξει και μετά πάλι από την αρχή, διότι τα χρήματα δεν θα φτάνουν».

«Πρέπει να πάρουμε τα μέτρα που έχουμε υποσχεθεί, τα οποία ψηφίστηκαν πέρυσι. Βλέπω τους εταίρους -και αυτά δεν μου αρέσουν καθόλου-, να προσθέτουν συνεχώς καινούργια πράγματα σε αυτά που είχαν συμφωνηθεί. Επίσης, βλέπω να υπάρχει πάλι αυτό το απειλητικό κλίμα που υπήρχε παλιότερα, με δηλώσεις του ενός και του άλλου και του κ. Τόμσεν και όλων αυτών. Μεταξύ μας, και η Ευρώπη έχει χάσει το πρεστίζ και τη σοβαρότητά της» επεσήμανε η κ. Γιαννάκου.

Η κ. Γιαννάκου ανέφερε επίσης ότι «η Νέα Δημοκρατία δεν επιδιώκει εκλογές και αυτό είναι πολύ σωστό και ενισχυτικό της κυβέρνησης. Αναγνωρίζει ότι η κυβέρνηση έχει την πλειοψηφία και δηλώνει ότι όπου χρειαστεί και για λόγους υψίστης εθνικής ανάγκης, θα στηρίξει. Είδαμε πώς λειτούργησε και ο κ. Μητσοτάκης και τι δηλώσεις έκανε στο εξωτερικό. Δεν νομίζω ότι αυτή τη στιγμή μπορεί να γίνει κάτι παραπάνω».

«Η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να μιλάει για οικουμενική και να ζητιανεύει μια θέση στην κυβέρνηση. Ποιος της πρότεινε κάτι τέτοιο; Δεν υπάρχει καμία τέτοια επίσημη πρόταση. Μόνο ο Λεβέντης λέει για οικουμενική» τόνισε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here