Γιατί χάθηκε ο Δραγασάκης; Ποιον αποκαλεί «νούμερο» στο παρασκήνιο;

0
8

Πού είναι, άραγε, ο Γιάννης Δραγασάκης; Γιατί δεν εμφανίζεται πουθενά δημόσια; Γιατί δεν αισθάνεται την ανάγκη να πάρει θέση, στηρίζοντας την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό;

Είναι, πράγματι, σαν να έχει χαθεί από προσώπου γης. Σαν να μην έχει να πει τίποτα, ούτε για τη συμφωνία που έφερε ο Αλέξης Τσίπρας από τις Βρυξέλλες, ούτε για τις καθημερινές αποκαλύψεις του Γιάννη Βαρουφάκη, ούτε για τις αποσχιστικές κινήσεις του Παναγιώτη Λαφαζάνη και της «Αριστερής Πλατφόρμας του».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης θεωρεί ότι λίγο έλειψε να καταστραφεί εντελώς η χώρα με την αποδοχή, εκ μέρους του πρωθυπουργού, της θεωρίας Βαρουφάκη ότι «οι δανειστές δεν θα άντεχαν τη στάση πληρωμών της Ελλάδας». Γι αυτό και είχε διαφωνήσει με τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, στην κλειστή σύσκεψη των Βρυξελλών. Πιστεύει, λοιπόν, ότι η συμφωνία που μας επεβλήθη είναι πολύ χειρότερη από εκείνη που θα μπορούσε να είχε επιτευχθεί.

Για τον Γιάννη Βαρουφάκη, δε θέλει να ακούσει ούτε κουβέντα. Διαφωνούσε εξαρχής με την τοποθέτησή του στο υπουργείο Οικονομικών , χαρακτήριζε «καμώματα» τις συνεχείς δηλώσεις, συνεντεύξεις και φωτογραφίσεις του, ενώ τουλάχιστον ένας από τους συνομιλητές του ορκίζεται πως τον έχει ακούσει να τον αποκαλεί «νούμερο»...

Με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, τέλος, τον συνδέουν πολλές δεκαετίες κοινής πορείας. Ξεκίνησαν και οι δυο από το ΚΚΕ, όπου το 1991 ο Δραγασάκης διεκδίκησε την ηγεσία, κόντρα στην Αλέκα Παπαρήγα, που αποτελούσε επιλογή του Χαρίλαου Φλωράκη.

Στο πλευρό του είχε βρεθεί τότε  ο Λαφαζάνης. Μην περιμένετε, συνεπώς, να τον αποδοκιμάσει τώρα…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here