Γιατί ο Μάρδας απέφυγε να απαντήσει ευθέως για το κούρεμα των καταθέσεων;

0
7

Απέφυγε να απαντήσει ευθέως για την πιθανότητα να γίνει κούρεμα στις καταθέσεις που έχουν οι τράπεζες αλλά και στην αξία των ομολόγων που κατέχουν επενδυτές ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας την Τρίτη.

«Η κατάσταση είναι δύσκολη και πρωτόγνωρη», όπως παραδέχθηκε.

«Δεν ξέρω κάτι τέτοιο και τι έχουν στο μυαλό τους οι τράπεζες και η ΕΕ. Υπάρχει και μια οδηγία της ΕΕ που προβλέπει κάποια πράγματα. Αυτό το θέμα δεν το έχουμε συζητήσει εκεί που θα έπρεπε να το έχουμε συζητήσει δηλαδή στα αρμόδια όργανα. Υπάρχουν πολλές λύσεις για να λυθούν τα προβλήματα και δεν είναι η μόνη λύση για να αποκατασταθεί η ρευστότητα», ήταν η απάντηση του κ.Μάρδα σε σχετική δημοσιογραφική ερώτηση στο σταθμό Παραπολιτικά.

Για την κατάσταση τις τράπεζες και το πότε θα επανέλθουν σε κανονική λειτουργία ο ίδιος σημείωσε πως «δουλέψαμε και χθες αυτό το θέμα. Είχαμε σκοπό να εκδώσουμε μια νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου αλλά λόγω των εξελίξεων θεωρήσαμε σκόπιμο να επεκτείνουμε το παλαιό καθεστώς. Από την Πέμπτη θα εκδοθεί νέα ΠΝΠ όπου έχουν προβλεφθεί νέες υπηρεσίες που θα παρέχονται εκ μερους των τραπεζών.

Το σύστημα θα ομαλοποιηθεί σταδιακά. Δεν γίνεται από την μια ημέρα στην άλλη. Το πιο απλό που μπορούμε να πούμε είναι ότι η κατάσταση είναι δύσκολη και πρωτόγνωρη. Δεν μπορούμε προς το παρόν να λύσουμε το θέμα με τους συνταξιούχους που έχουν πάρει λιγότερα χρήματα από τους υπόλοιπους πολίτες».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here