Γιατί ο πρίγκιπας Χάρι δεν μίλαγε επί 16 χρόνια για τη μητέρα του (ΒΙΝΤΕΟ)

0
38

 

Πριν από 35 χρόνια, στις 29 Ιουλίου, η πριγκίπισσα Νταίάνα ενώθηκε με τα ιερά δεσμά του γάμου με τον πρίγκιπα Κάρολο, σε μία ένωση που έμελλε να στοιχειώσει και να καταδικάσει τη ζωή της.

Και ενώ η αείμνηστη πριγκίπισσα του λαού κοντεύει να σβήσει από τα κιτάπια των Ανακτόρων ως μία κακή ανάμνηση, έρχεται 19 χρόνια μετά τον θάνατό της, ο δευτερότος γιος της, πρίγκιπας Χάρι να επαναφέρει και να ανακαλέσει την ανάμνηση της πολυαγαπημένης του μητέρας.

Κάποιοι έκαναν λόγο για ενοχικό σύνδρομο του νεαρού πρίγκιπα επειδή τα Ανάκτορα διαγράφουν τη μητέρα του, ωστόσο εκείνος δείχνει να είναι ο μόνος που συνεχίζει στον δρόμο της, στηρίζοντας παιδιά με νοητική στέρηση, θύματα πολέμου, ασθενείς του AIDS.

Δεκαεννιά χρόνια μετά την ξαφνική και τραγική απώλειά της, ο Χάρι λύνει τη σιωπή του.

Ήταν μόλις 12 ετών όταν έχασε τη μητέρα του, ενα αγόρι που μόλις έμπαινε στην εφηβεία και πλέον είναι 31 ετών άνδρας. Μόλις τα τελευταία 3 χρόνια κατάφερε να βγάλει από την ψυχή του όλο τον πόνο της απώλειας και να αρχίσει να μιλά για εκείνη. «Είναι εντάξει να πονάς όσο μπορείς να μιλάς γι αυτό. Δεν είναι αδυναμία. Αδυναμία είναι να έχεις κάποιο πρόβλημα και να μην το αναγνωρίζεις, έτσι δεν επιλύεται το πρόβλημα«, σημείωσε ο νεαρός πρίγκιπας.

Οι δύο γιοι της Νταϊάνα είχαν να αντιμετωπίσουν πολλά μεγαλώνοντας. Ένα όνομα που τα Ανάκτορα δεν ήθελαν να ακούγεται, ενώ ο λαός δεν σταματούσε να τους στοχοποιεί και να ασχολείται με ό,τι κι αν έκαναν ως απόγονοι της αείμνηστης πριγκίπισσας. Δεκάδες βιβλία κυκλοφόρησαν που το καθένα έλεγε μία δική του εκδοχή της ιστορίας της Νταίάνα και εκείνοι δεν μπορούσαν να μιλήσουν ούτε να αντιδράσουν. Κανείς δεν μιλούσε.

Όπως αναφέρει άτομο του περιβάλλοντός τους, όταν κάποιος ανέφερε τη μητέρα του Χάρι εκείνος τον στραβοκοιτούσε. Στο σχολείο απαγόρευαν να γίνεται λόγος για εκείνη ενώ στι σπίτι δεν υπήρχαν εφημερίδες ή δεν άνοιγαν τηλεόραση για να μην ακούν οτιδήποτε την αφορούσε. Και ο λόγος που ο Χάρι δεν ανέφερε το όνομα της μητέρας το ήταν γιατί επέλεξε να κρατήσει μέσα του την ανάμνησή της και δεν ήθελε κανείς να του μιλά ή να αναφέρετε σ’ εκείνη. Ήταν η μητέρα του και ήταν μία υπόθεση εντελώς προσωπική.

Πρώην σύντροφος του Χάρι τόνισε ότι ο πρίγκιπας είναι υπερβολικά ευαίσθητος και μοιάζει φοβερά στον χαρακτήρα του με την Νταϊάνα.

Εξάλλου, ο πτέρας του ξαναπαντρεύηκε τη γυναίκα που αποτέλεσε για την Νταϊάνα την αιτία κ ιαφορμή της δυστυχίας της και οι πρίγκιπες έπρεπε να την αποδεχθούν ως μητριά τους και επιλογή του πατέρα τους. Το να ανφέρονται συνέχεια στην αδικοχαμένη μητέρα τους θεωρούσαν ότι θα πλήγωνε τον πατέρα τους και τη σύζυγό του.

Τώρα που ο Χάρι ολοκλήρωσε τη θητεία του στον στρατό ξέρει πως ένας ήταν ο δρόμος της ζωής του για αυτόν, να ακολουθήσει το μονοπάτι της μητέρας του. Να αφοσιωθεί σε ανθρωπιστικές αποστολές και να προσφέρει όλη την αγάπη που είχε μέσα του, όπως κι εκείνη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here