Γιούνκερ εναντίον Κάμερον: Καθυβρίζει την ΕΕ και θέλει να θεωρείται «πεπεισμένος Ευρωπαίος»

0
4

 

 Τον φόβο του ότι μετά το Brexit, θα υπάρξουν και άλλα δημοψηφίσματα στην ΕΕ για την έξοδο κρατών-μελών από την Ευρωπαϊκή Ένωση, εκφράζει ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Bild.

Ο κ. Γιούνκερ δεν θεωρεί απίθανα και άλλα δημοψηφίσματα «διότι κατά κανόνα οι λαϊκιστές δεν αφήνουν καμιά ευκαιρία για να προβάλουν την αντιευρωπαϊκή τους πολιτική κάνοντας πολύ θόρυβο». Όπως τονίζει, θα πρέπει τώρα να αποδειχθεί γρήγορα ότι μετά την υπερψήφιση της εξόδου από την Ε.Ε. η Βρετανία θα τα πάει χειρότερα, «οικονομικά, κοινωνικά και σε θέματα εξωτερικής πολιτικής», ενώ στην σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. την επόμενη βδομάδα πρέπει να γίνει μια ανοιχτή και ειλικρινής συζήτηση για το πώς θα αντιμετωπιστούν οι ανησυχίες των πολιτών και τι πρέπει να γίνει με τους λαϊκιστές.

Την ίδια ώρα, όμως, ο πρόεδρος της Κομισιόν ασκεί έντονη κριτική στον Bρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος έκανε το δημοψήφισμα και τώρα παραιτήθηκε λόγω της ήττας, «διότι όταν κάποιος από τη Δευτέρα μέχρι το Σάββατο καθυβρίζει την Ευρώπη, δεν μπορεί να τον εκλάβει κανείς την Κυριακή ως πεπεισμένο Ευρωπαίο».

Ωστόσο, όπως σημειώνει, το λεγόμενο Brexit δεν είναι η αρχή του τέλους κατά τον πρόεδρο της Κομισιόν και όπως τονίζει, η Ευρώπη θα πρέπει να επικεντρωθεί στην αναθέρμανση των επενδύσεων, στο να δημιουργήσει θέσεις εργασίας και να φροντίσει για την ασφάλεια των πολιτών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here