Γιούνκερ για Brexit: Καμία νέα διαπραγμάτευση με Βρετανία, ανεξαρτήτου αποτελέσματος

Luxembourg's Prime Minister and Eurogroup Chairman Jean-Claude Juncker addresses a news conference at the end of a European Union finance ministers meeting at the European Union Council in Brussels November 28, 2010. European Union finance ministers agreed an 85-billion euro ($115 billion dollar) financial rescue for Ireland on Sunday, EU sources said.   REUTERS/Thierry Roge   (BELGIUM - Tags: POLITICS BUSINESS)

 

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ προειδοποίησε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει «σε καμία περίπτωση νέα διαπραγμάτευση» με το Λονδίνο μετά το δημοψήφισμα για την παραμονή ή μη της Μ. Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Οι πολιτικοί της Μ. Βρετανίας και οι Βρετανοί ψηφοφόροι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν θα υπάρξει σε καμία περίπτωση μια νέα διαπραγμάτευση», τόνισε ο κ. Γιούνκερ, κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον καγκελάριο της Αυστρίας Κρίστιαν Κερν.

«Το εκτός (σ.σ. της Ε.Ε.) σημαίνει εκτός», υπογράμμισε.

Ο επικεφαλής της Κομισιόν διευκρίνισε ότι, ακόμη και σε περίπτωση παραμονής της Βρετανίας στην Ε.Ε., δεν υπάρχουν περιθώρια για μεγαλύτερες παραχωρήσεις προς το Λονδίνο, όπως έχει υπονοήσει ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος ομιλεί για συνέχιση των συζητήσεων για μια «μεταρρυθμισμένη» Ένωση.

Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς είχε απορρίψει νωρίτερα την πιθανότητα να παραιτηθεί ο κ. Γιούνκερ εάν οι Βρετανοί ψηφίσουν υπέρ του Brexit στο δημοψήφισμα της Πέμπτης.

Όταν ρωτήθηκε για το θέμα, κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο εκπρόσωπος απάντησε με ένα λακωνικό «όχι».

Σχετικά Άρθρα


Αφήστε το σχόλιο σας

*