Γιούνκερ: Η Ελλάδα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ευρωζώνης

0
6

 

Μήνυμα προς την Ελλάδα λίγες ώρες πριν επισκεφθεί την Αθήνα έστειλε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Euronews», τόνισε πως η «Ευρωζώνη δεν θα ήταν ολοκληρωμένη χωρίς την Ελλάδα» και υπογράμμισε πως έδωσε σκληρή μάχη ώστε η χώρα να παραμείνει στην Ευρωζώνη και πως «από το καλοκαίρι του 2015 κανένας δεν μιλάει στα σοβαρά για Grexit».

«Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι καταφέραμε και οι ελληνικές αρχές και οι αρχές της ευρωζώνης να ολοκληρώσουμε τη συμφωνία και η συμφωνία αυτή γίνεται σεβαστή και από τις δύο πλευρές», εξήγησε.

«Θαυμάζω τους Έλληνες για τον τρόπο που αντιμετωπίζουν αυτά τα προβλήματα», δήλωσε ακόμη ο πρόεδρος της Κομισιόν, αφού προηγουμένως έχει αναγνωρίσει την «τεράστια ευθύνη που πέφτει στους ώμους καθενός Έλληνα και καθεμιάς Ελληνίδας».

Όσον αφορά το μεταναστευτικό, ο κ. Γιούνκερ υπογράμμισε στη συνέντευξή του στο Euronews πως «πρέπει να υποστηρίξουμε τις χώρες του μετώπου, όπως η Ελλάδα, και προσπαθούμε να υποστηρίξουμε την Ελλάδα όσο περισσότερο μπορούμε».

Σχετικά με το βρετανικό δημοψήφισμα περί παραμονής ή εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ, εξέφρασε την ελπίδα ότι «τους Βρετανούς θα οδηγήσει η κοινή λογική, επειδή η κοινή λογική είναι βρετανική αρετή» και ότι το Brexit δεν θα είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here