Γης Μαδιάμ στη ΝΔ -Εναντίον όλων ο Μειμαράκης, έξαλλοι οι άλλοι τρεις

0
3

Ήταν θέμα χρόνου να ξεσπάσει σύγκρουση μεταξύ των υποψηφίων αρχηγών στη ΝΔ, καθώς οι σοβαρότατες διαφωνίες τους για τη διαδικασία των εσωκομματικών εκλογών δεν επέτρεπαν τη λήψη αποφάσεων, παρότι κόντευε μήνας από την παραίτηση του Βαγγέλη Μειμαράκη.

Η διαφωνία του υπηρεσιακού προέδρου με την απόφαση του διευθυντή του κόμματος να επιλέξει μόνος του την εταιρεία που θα εποπτεύσει την εκλογική διαδικασία, ήταν εκείνη που μπλόκαρε τη συμφωνία. Αποτέλεσμα: η εισβολή του στη συνεδρίαση της κεντρικής εφορευτικής επιτροπής και η σφοδρότατη λεκτική επίθεση στον γραμματέα και τον διευθυντή του κόμματος. Το πρώτο «στόλισε» με τον χαρακτηρισμό «μαλάκα» και στον δεύτερο είπε «σε τρέφει 40 χρόνια η ΝΔ»…

Και μπορεί στη συνέχεια να υπήρξε συμφωνία να ψηφίσουν και τα μη μέλη του κόμματος, καταβάλλοντας μόνον 3 ευρώ, η ένταση όμως παραμένει στα ύψη. Για κάποιες ώρες διακινήθηκε, μάλιστα, το σενάριο απόσυρσης της υποψηφιότητας Μειμαράκη -κάτι που διέψευσε ο ίδιος στη συνέχεια.

Ποια είναι η ουσία της σύγκρουσης;

Ο κ. Μειμαράκης -που ποτέ δεν ήθελε να εκλεγεί ο πρόεδρος από τη βάση- φοβάται ότι μπορεί να γίνει νοθεία και προτείνει να υπάρξει διαγωνισμός για να επιλεγεί η εποπτική εταιρεία. Είναι χαρακτηριστικό ότι υποχώρησε από την αρχική θέση του να επιβαρύνονται με 20 ευρώ όσοι δεν είναι μέλη του κόμματος, αλλά θα πάνε να ψηφίσουν για αρχηγό.

Οι άλλοι υποψήφιοι, ωστόσο, διερμήνευαν εξαρχής την επιμονή του ως απόπειρα κατάργησης της ανοιχτής διαδικασίας και περιορισμού της λαϊκής συμμετοχής. Ουσιαστικά, τον κατηγορούσαν ότι επιδίωκε να κριθεί το αποτέλεσμα από τον κομματικό μηχανισμό, στον οποίο αισθάνεται ισχυρός.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here