Γκ. Έτινγκερ: Εφικτή η επίτευξη συμφωνίας εντός της εβδομάδας

0
6

Εφικτή θεωρεί την επίτευξη συμφωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα και στους πιστωτές της, εντός της εβδομάδας, ο επίτροπος Ψηφιακής Οικονομίας, Γκίντερ Έτινγκερ.

«Θα χρειαστούμε να υπάρξει πρόοδος στο επίπεδο των ομάδων εργασίας, ώστε να μπορέσουμε να συμφωνήσουμε σε ένα πρόγραμμα μεταρρύθμισης, ίσως ακόμη και ως το τέλος της εβδομάδας», κάτι το οποίο θα καθιστούσε δυνατή την εκταμίευση «της τελευταίας δόσης της βοήθειας από το τρέχον πρόγραμμα», δήλωσε ο Έτινγκερ στη συνέντευξή του στην εφημερίδα Die Welt.

Ωστόσο ο Γερμανός επίτροπος υποβάθμισε τις προσδοκίες για επίτευξη σημαντικής προόδου στη συνάντηση την οποία θα έχουν σήμερα η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στο Βερολίνο.

«Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα είναι πολύ μεγάλες για να επιλυθούν «παρεμπιπτόντως»», ανέφερε.

Σύμφωνα με τον Έτινγκερ, οι διαπραγματεύσεις έχουν προχωρήσει σε ό,τι αφορά μεταρρυθμίσεις όπως οι αλλαγές στον ΦΠΑ, όμως οι διαφορές των δύο πλευρών όσον αφορά την αγορά εργασίας και το συνταξιοδοτικό σύστημα εξακολουθούν να είναι μεγάλες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here