«Γκάφα» της ΕΛ.ΑΣ η διαρροή απόρρητου εγγράφου του ΥΠΕΞ

0
5

 

Η διαρροή του απόρρητου εγγράφου του υπουργείου Εξωτερικών από την αναρχική ομάδα «Ρουβίκωνας», η οποία προκάλεσε συναγερμό στις τάξεις της Ελληνικής Αστυνομίας, και αναστάτωση στα υπουργεία Εξωτερικών, Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης όπως διαπιστώθηκε οφείλεται σε «γκάφα» της ΕΛΑΣ.

Αναλυτικότερα, το έγγραφο έχει σταλεί από το Υπουργείο Εξωτερικών με κοινοποίηση προς τα υπουργεία Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη, καθώς και την ΕΛ.ΑΣ, έχοντας μάλιστα τον χαρακτηρισμό «απόρρητο άμεσης επίδοσης».

Αφορά στην επίθεση που δέχτηκε η τουρκική Πρεσβεία την προηγούμενη εβδομάδα από την ομάδα «Ρουβίκωνας» και προέκυψε μετά τις πιέσεις της Τουρκίας για μεγαλύτερη προστασία.

Αυτό που προέκυψε από την έρευνα ήταν πως όταν, την προηγούμενη Τρίτη, 26 Ιουλίου 2016, μέλη της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας» επιτέθηκαν στην τουρκική Πρεσβεία στην Αθήνα, να συλληφθεί ένα ηγετικό στέλεχος του «Ρουβίκωνα», να προσαχθεί στα γραφεία της Κρατικής Ασφάλειας στη ΓΑΔΑ και στη συνέχεια να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Το επίμαχο απόρρητο έγγραφο, λοιπόν, αποτελούσε μέρος της δικογραφίας που σχηματίστηκε εις βάρος του, κάτι που εξηγεί το πώς ο «Ρουβίκωνας» απέκτησε πρόσβαση στο διαβαθμισμένο έγγραφο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here