Γκάλμπρεϊθ: Δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ στην παρούσα φάση έχει ηττηθεί

0
7
James K. Galbraith of the Lyndon B. Johnson School of Public Affairs at University of Texas at Austin, center, testifies on Capitol Hill in Washington, Tuesday, March 31, 2009, before the Senate Banking Committee. (AP Photo/ Haraz N. Ghanbari)

Την άποψη πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ηττηθεί στον αγώνα κατά της λιτότητας οικονομολόγος Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ μιλώντας στο δίκτυο CNBC.

Ο Αμερικανός καθηγητής, ο οποίος διετέλεσε σύμβουλος της προηγούμενης κυβέρνησης, ρωτήθηκε αν πιστεύει πως ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Podemos μπορούν να αλλάξουν την ισορροπία δυνάμεων εντός της ζώνης του ευρώ σε σχέση με την λιτότητα.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δυστυχώς στην παρούσα φάση έχει ηττηθεί» επεσήμανε και προσέθεσε: «Η μοίρα των Podemos είναι αβέβαιη. Υπάρχουν δύο παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη. Το ένα είναι ότι η Ισπανία είναι μεγαλύτερη χώρα από την Ελλάδα. Το άλλο είναι ότι οι Podemos δεν έχουν κερδίσει ακόμα τις εκλογές, και πως στο πλαίσιο του εκλογικού ισπανικού συστήματος είναι πιο δύσκολο να σχηματιστεί μια κοινοβουλευτική πλειοψηφία ότι είναι στο ελληνικό σύστημα», ανέφερε.

Στο δημοσίευμα καταγράφονται ακόμη και οι εκτιμήσεις τριών γνωστών οικονομολόγων, των Π. Κρούγκμαν, ο Τ. Πικετί και ο Τζ.Στίγκλιτς, οι οποίοι συμφώνησαν ότι οι πολιτικές της λιτότητας δεν μπορούν να βελτιώσουν την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας χωρίς ελάφρυνση του χρέους

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here