Μ. Γλέζος: Ούτε υποταγή, ούτε ρήξη

0
7

«Δεν χρειάζεται ούτε υποταγή, ούτε ρήξη» δήλωσε στον Real FM ο Μανώλης Γλέζος, σημειώνοντας πως μόνη λύση είναι αναβολή των διαπραγματεύσεων για ένα χρόνο.

«Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα πλήρες αδιέξοδο. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η δική μου άποψη είναι ότι δεν χρειάζεται ούτε υποταγή ούτε ρήξη. Η μόνη λύση είναι η αναβολή των διαπραγματεύσεων για έναν χρόνο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ως τότε», πρόσθεσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, «“παγώνουμε” τα χρέη προς τους δανειστές. Ούτε παίρνουνε δάνεια ούτε εξοφλούμε δάνεια, ούτε “τρέχουν” τα τοκοχρεολύσια. Μετά από έναν χρόνο εξετάζεται η περίπτωση του κάθε δανειστή χωριστά για κάθε δάνειο που συνήψε με την Ελλάδα. Αν δεν έχει εξοφληθεί, να πληρωθεί, καμία αντίρρηση. Οι λογικοί, οι συνετοί άνθρωποι όταν βρίσκονται μπροστά σε ένα αδιέξοδο, λένε “ας το σκεφτούμε καλύτερα, ας περιμένουμε λίγο να το σκεφτούμε ξανά”. Ηδη ο Αυστριακός μας προτείνει για πέντε χρόνια. Εγώ λέω ένα χρόνο, μας αρκεί», εξήγησε ο κ. Γλέζος.

Αναγνώρισε ότι «δεν είναι εύκολος ο δρόμος, είναι δύσκολος αλλά μπορεί να τα αντιμετωπίσει όπως πάντοτε, ο λαός μας ενωμένος».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here