Γκορμπατσόφ: Η Ρωσία έχει όλα όσα χρειάζονται για να ξεπεράσει την κρίση αυτή

0
19

 

Ο πρώην σοβιετικός πρόεδρος Μιχαήλ Γκορμπατσόφ ο οποίος θα γιορτάσει την Τετάρτη τα 85α γενέθλιά του δηλώνει πεπεισμένος ότι η Ρωσία είναι σε θέση να ξεπεράσει τη βαθιά οικονομική κρίση που διανύει λόγω της πτώσης των τιμών του πετρελαίου και των δυτικών κυρώσεων.

«Η Ρωσία έχει όλα όσα χρειάζονται για να ξεπεράσει την κρίση αυτή», επισημαίνει ο Γκορμπατσόφ σε άρθρό του που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα της αντιπολίτευσης Novaïa Gazeta.

Η χώρα «επέζησε πολύ χειρότερων εποχών» υπενθυμίζει ζητώντας να «μην προαναγγέλλεται πτώχευση ή καταστροφή» όσον αφορά τη Ρωσία. «Είμαι πεπεισμένος, δεν έχουν χαθεί όλα», υπογραμμίζει ο Γκορμπατσόφ, πατέρας της περεστρόικας, των πολιτικών και οικονομικών μεταρρυθμίσεων που επέσπευσαν την κατάρρευση της Σοβιετικής Ενωσης πριν από 25 χρόνια. «Ο κόσμος χρειάζεται τη Ρωσία, η οποία είναι αναντικατάστατη για τη διευθέτηση των μεγάλων προβλημάτων που τίθενται στον πλανήτη», κυρίως όσον αφορά την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Η Ρωσία αντιμετωπίζει σοβαρή οικονομική κρίση λόγω της συνεχιζόμενης πτώσης στις τιμές του πετρελαίου. Οι εξαγωγές πετρελαίου και φυσικού αερίου αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το ήμισυ των εσόδων του προϋπολογισμού της χώρας. Η ρωσική οικονομία έχει αποδυναμωθεί επίσης εξαιτίας των κυρώσεων της Δύσης σε σχέση με την ουκρανική κρίση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here