Γραμμή μετρό με το όνομά της αποκτά η βασίλισσα Ελισσάβετ

0
14

 

Η «γραμμή Ελισάβετ» προς τιμήν της βασίλισσας του Ηνωμένου Βασιλείου θα ονομαστεί η νέα γραμμή του μετρό του Λονδίνου, που θα διασχίζει τη βρετανική πρωτεύουσα από το ανατολικό στο δυτικό τμήμα της και θα ξεκινήσει να λειτουργεί το 2018, ανακοίνωσε ο δήμαρχος του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον.

Ένα έργο ύψους 15 δισεκατομμυρίων λιρών, η «γραμμή Ελισάβετ», που μέχρι πρότινος ονομαζόταν Crossrail, θα έχει μήκος 100 χιλιομέτρων έως το 2019 και θα συνδέει κυρίως την επιχειρηματική συνοικία του Λονδίνου, το Σίτι, με το αεροδρόμιο του Χίθροου.

Η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ κατέβηκε σε βάθος 28 μέτρων στα έγκατα του σταθμού Μποντ Στριτ. Εκεί συναντήθηκε με εργάτες αυτού του τεράστιου εργοταξίου, όπου οι εργασίες ξεκίνησαν το 2009, και έκανε τα αποκαλυπτήρια του λογότυπου της γραμμής, η οποία θα έχει χρώμα μωβ.

«Προσφέροντας μια ριζική αλλαγή στον τομέα των μετακινήσεων στην πρωτεύουσα, η γραμμή Ελισάβετ θα αποτίει έναν αέναο φόρο τιμής στη μοναρχία μας» υπογράμμισε ο Μπόρις Τζόνσον.

Η γραμμή Ελισάβετ θα έχει 40 σταθμούς και θα συνδέει τις πόλεις Ρέντινγκ, στα δυτικά της πρωτεύουσας και Σένφιλντ στο ανατολικό τμήμα, περνώντας από το Χίθροου και το κέντρο της πόλης.

Στόχος είναι να χρησιμοποιείται από 200 εκατομμύρια επιβάτες τον χρόνο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here