ΓΣΕΕ: 24ωρη απεργία στις 8 Μαϊου

0
4

 

Σε προκήρυξη 24ωρης γενικής απεργίας την Κυριακή 8 Μαΐου, κατά την οποία έχει επιβληθεί το άνοιγμα των καταστημάτων, αποφάσισε να προβεί η ΓΣΕΕ, εντάσσοντας στη συγκεκριμένη απεργιακή κινητοποίηση και τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση:

«Η συγκεκριμένη Κυριακή μαζί με άλλες επτά, έχουν οριστεί με μνημονιακούς νόμους ως εργάσιμες για το χώρο του εμπορίου, μέτρο που μας βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους, αφού αφενός μεν οδηγεί στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και αφετέρου λειτουργεί αποκλειστικά προς όφελος των πολυεθνικών, οδηγώντας σε λουκέτο τις μικρές επιχειρήσεις του κλάδου.

Η ΓΣΕΕ από την πρώτη στιγμή εξέφρασε την αγανάκτησή της για τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και τη μετάθεση της Εργατικής Πρωτομαγιάς, επαναλαμβάνοντας ότι για τα συνδικάτα και τον κόσμο της μισθωτής εργασίας η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία αλλά ημέρα μνήμης, τιμής και αγώνα.

Για αυτό τον λόγο η ΓΣΕΕ καλεί τους εργαζόμενους σε συγκεντρώσεις μνήμης και διαμαρτυρίας, σε χώρο και χρόνο που θα προσδιορίσουν τα κατά τόπους Εργατικά Κέντρα. Η συνομοσπονδία διευκρινίζει ότι η απεργία στις 8 Μαΐου είναι ανεξάρτητη από τη 48ωρη γενική απεργία που έχει αποφασιστεί και η οποία θα πραγματοποιηθεί όταν κατατεθεί στη Βουλή το τελικό νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό και υπάρξει χρονοδιάγραμμα διαδικασίας και ψήφισης», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here