ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ : Σε απεργιακό κλοιό η χώρα

0
7

 

Παραλύει σήμερα όλη η χώρα λόγω της γενικής απεργίας που έχουν προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ αντιδρώντας στο νέο νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό, που αναμένεται να ψηφιστεί μέσα στο Δεκέμβριο.

Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για τις 11 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ κινητοποιήσεις εντός της ημέρας έχει εξαγγείλει και το ΠΑΜΕ.

Στην απεργία της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ συμμετέχει, η ΟΛΜΕ, η ΠΟΕ-ΟΤΑ, αλλά και η ΠΝΟ, με αποτέλεσμα τα πλοία να μείνουν δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης έως και τα μεσάνυχτα της Πέμπτης.

Πανυγειονομική απεργία έχουν προκηρύξει από χθες Τετάρτη μέχρι και σήμερα, οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, ενώ όλες οι δημόσιες δομές υγείας θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας.

Στην απεργία συμμετέχουν και οι δικηγόροι της Αθήνας, αντιδρώντας στις αλλαγές στο Ασφαλιστικό και στην επικείμενη εφαρμογή του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Με στάσεις εργασίας συμμετέχουν στην απεργία οι εργαζόμενοι στην ΟΣΥ (τρόλεϊ, λεωφορεία) και την ΣΤΑΣΥ (μετρό, ηλεκτρικός και τραμ). Αντίθετα, οι εργαζόμενοι στο σιδηρόδρομο και τον προαστιακό προχωρούν σε 24ωρη απεργία.

Πιο συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι σε τρόλεϊ, λεωφορεία, μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ, θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.

Όσον αφορά στον σιδηρόδρομο, λόγω της απεργίας θα ακυρωθούν όλα τα σιδηροδρομικά δρομολόγια σε τρένα και προαστιακό. Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας δεν θα λειτουργήσει το τμήμα του μετρό από τη Δ. Πλακεντίας μέχρι και το αεροδρόμιο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here