ΓΣΕΕ: Εντατικοποίηση των δράσεων κατά της αδήλωτης εργασίας

0
2

 

Τη θέσπιση πλαισίου ελάχιστης σύνθεσης προσωπικού, στη βάση των επιμέρους χαρακτηριστικών κάθε κλάδου, ζητεί η ΓΣΕΕ με επιστολή της προς τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο, τονίζοντας την αναγκαιότητα εντατικοποίησης των δράσεων του υπουργείου για την αποτελεσματική καταπολέμηση της αδήλωτης και μερικώς δηλωμένης εργασίας.

Στην επιστολή καταδεικνύεται το μέγεθος του προβλήματος της αδήλωτης εργασίας και στο πλαίσιο αυτό αναφέρεται ότι «η ΓΣΕΕ προτείνει και ζητά την άμεση διαμόρφωση κανονιστικού πλαισίου για τη θέσπιση πλαισίου ελάχιστης σύνθεσης προσωπικού, με εξειδίκευση στη βάση των επιμέρους χαρακτηριστικών κάθε κλάδου οικονομικής δραστηριότητας (π.χ. είδος, αντικείμενο εργασιών και απαιτούμενες εργασίες κ.λπ.), αλλά και άλλων αντικειμενικών κριτηρίων (π.χ. μέγεθος-έκταση επιχείρησης, προϋποθέσεις αδειοδότησης και λειτουργίας κ.λπ.)».

Στην επιστολή της η ΓΣΕΕ ζητά την εντατικοποίηση των δράσεων του υπουργείου Εργασίας για την αποτελεσματική καταπολέμηση της αδήλωτης και της μερικώς δηλωμένης εργασίας, με αφετηρία τη ανωτέρω θέσπιση πλαισίου, λαμβάνοντας υπόψη ότι ενόσω οφείλει να επιδιώκεται η αλλαγή της κοινωνικής πολιτικής στο σύνολό της, η λήψη αντισταθμιστικών μέτρων προστασίας της εργασίας και της κοινωνικής ασφάλισης δεν πρέπει μόνο να διακηρύσσεται, αλλά και να προωθείται έμπρακτα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here