ΓΣΕΒΕΕ: Νέα παγίδα ύφεσης και υπερχρέωσης το πακέτο μέτρων

0
9

Για νέα παγίδα ύφεσης και υπερχρέωσης, την οποία προκαλεί το πακέτο προαπαιτούμενων μέτρων, κάνει λόγο η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ), σε επιστολή προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων.

H ΓΣΕΒΕΕ εκτιμά ότι δεν παρέχονται τα στοιχειώδη χρονικά περιθώρια οργανωμένης διαβούλευσης, καθώς το νομοσχέδιο τέθηκε σε Δημόσια Διαβούλευση από το Σάββατο μέχρι και τις 9 το πρωί της Δευτέρας, ενώ όπως τονίζει η ψήφιση του νομοσχεδίου, σε συνδυασμό με επιπρόσθετες δεσμεύσεις της χώρας, θα καθηλώσει την ελληνική οικονομία σε νέο ασταθές χαμηλό σημείο ισορροπίας, καθώς, όπως αναφέρει, «το νέο πακέτο μέτρων προωθείται χωρίς προσαρμογές στις ανάγκες της χώρας και χωρίς καμία οικονομική λογική».

Στη συνέχεια υπενθυμίζει ότι από τις αρχές του 2014 είχε προειδοποιήσει ότι οποιαδήποτε νέα περικοπή στα εισοδήματα και τις συντάξεις θα μειώσει εκ νέου την κατανάλωση, την εγχώρια ζήτηση και την επένδυση.

Στην συγκεκριμένη επιστολή της προς τον πρωθυπουργό και τα πολιτικά κόμματα η ΓΣΕΒΕΕ διατυπώνει μάλιστα και τις δικές της προτάσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here