Η ανάρτηση του Αρχιμανδρίτη Σωφρόνιου για τον 18χρονο νεκρό από τη Ροδόπη

0
9

 

Σήμερα γίνεται η κηδεία του 18χρονου Θρακιώτη που σκοτώθηκε στο μακελειό του Μονάχου. Ωστόσο, αίσθηση προκάλεσε το σχόλιο του Αρχιμανδρίτη Σωφρόνιου Γκουτζίνη για την αντιμετώπιση του 18χρονου από τη Ροδόπη.

Σύμφωνα με το xanthi2.gr ο ιερωμένος που υπηρετεί ως Πρωτοσύγκελος στην ΙΜ Ξάνθης, έχει πάρει αρκετές φορές ανοιχτά πολύ προοδευτικές και μετριοπαθείς θέσεις για διάφορα ζητήματα και έχει αρθογραφήσει εναντίον των ακραίων φωνών στην Ελλαδική Εκκλησία ή στη Θράκη.

Επανήλθε με μια ανάρτηση στο Facebook που επικρίνει όσους αντέδρασαν περίεργα στο γεγονός ότι ο άτυχος Χουσεΐν, που έχασε τη ζωή του, είχε διαφορετικό θρήσκευμα.

H ανάρτηση του έχει ως εξής:

Ο Έλληνας που δολοφονήθηκε στο Μόναχο έχει ονοματεπώνυμο και λέγεται Χουσεΐν Νταϊτσίκ. Επειδη όμως το ονοματεπώνυμο του δεν είναι αρκουντως ελληνικό, ακούγεται παραταιρο, το «καταπινουμε».
Έλληνας με επίθετο που παραπέμπει στο Ισλάμ…. Δεν «κολλάει», αφού δεν εξυπηρετεί την εθνικιστικη νοοτροπία κάποιων…. Για αυτούς το 18χρονο παλληκαρακι είναι ένας χρήσιμος αλλά καθόλου βολικός νεκρός…. Δεν σεβαστηκαν την ταυτότητα του, το ονοματεπώνυμο του, ούτε στο θάνατο… Ολοι αυτοί ας σταματήσουν τη σκυλευση του νεκρού και την πατριδοκαπηλια… εδω στη Θράκη δεν έχουν καμία δουλειά….
Εδώ ξέρουμε πως να ζούμε μαζί άνθρωποι με διαφορετικά πιστεύω, έθιμα και νοοτροπίες… Ο Χουσεΐν Νταϊτσίκ έχει ονοματεπώνυμο και πατρίδα του πλέον είναι ο ουρανός και η αιωνιότητα… Ο Θεος να παρηγορησει τους δικούς του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here