Η αντιπρόεδρος της Κομισιόν, στην Αθήνα, για το πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου για πρόσφυγες

0
2

 

Στην Αθήνα θα βρεθεί τη Δευτέρα η αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, η οποία θα εγκαινιάσει το πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου για 20.000 πρόσφυγες.

Το πρόγραμμα, το οποίο θα παρουσιαστεί σε σχετική εκδήλωση στα γραφεία της Ε.Ε. στην Αθήνα, εντάσσεται στις αποφάσεις της Συνόδου των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, στις 25 Οκτωβρίου. Νωρίτερα, η Γκεοργκίεβα θα επισκεφθεί το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στον Ελαιώνα.

Με αφορμή την επίσκεψη της αντιπροέδρου της Κομισιόν, ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Επιτροπής στην Αθήνα, Πάνος Καρβούνης, υπογράμμισε ότι «η κινητοποίηση της Ευρώπης για την προσφυγική κρίση είναι καθολική και αποφασιστική και καταδεικνύει την ευρωπαϊκή διάσταση της κρίσης».

«Προϋπόθεση για την αντιμετώπισή της είναι η συνεργασία των κρατών μελών», τόνισε και σημείωσε ότι «η Ελλάδα την προηγούμενη εβδομάδα έλαβε αποφάσεις για την υλοποίηση τριών σημαντικών μέτρων ώστε αφενός να επωφεληθεί από υλική υποστήριξη από τα άλλα κράτη μέλη και αφετέρου να ενισχύσει το επιχειρησιακό της δυναμικό σε χερσαία και θαλάσσια σύνορα. Όλα αυτά τα μέτρα βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Τώρα κάνουμε άλλο ένα σημαντικό βήμα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here