Η απάντηση της Στεφανίδη στην προσβολή της Ισινμπάγεβα

0
31

 

Οι δηλώσεις της Ρωσίδας επικοντίστριας, Γελένα Ισινμπάγεβα, της κατόχου του παγκοσμίου ρεκόρ στο αγώνισμα, δεν έμειναν αναπάντητες ούτε από την Κατερίνα Στεφανίδη, την Ελληνίδα πρωταθλήτρια που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, ούτε από την Αμερικανίδα Σάντι Μόρις, που ήταν δεύτερη με την ίδια επίδοση (4,85μ.) με τη Στεφανίδη.

Η Ισινμπάγεβα δεν ήταν παρούσα στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας εξαιτίας του αποκλεισμού πολλών Ρώσων αθλητών μετά το σκάνδαλο ντόπινγκ, αναφέροντας ότι «όποια και να κερδίσει το μετάλλιο δεν θα είναι ένα σωστό χρυσό μετάλλιο».

«Από τη μία τη λυπάμαι, αλλά από την άλλη την καταλαβαίνω. Ήταν πάνω στη στιγμή και ήταν στενοχωρημένη που δεν μπορούσε να αγωνιστεί. Ωστόσο, κάνει λίγο λες και φταίμε εμείς, λες και μαζευτήκαμε όλοι και είπαμε να τη βγάλουμε έξω. Το θεωρώ και λίγο ασεβές προς τις αθλήτριες, που το 95% αυτών θα ήθελε να είναι η Ισινμπάγεβα στον αγώνα για να έχουμε την ευκαιρία να τη νικήσουμε. Κι αν είχα βγει δεύτερη με πρώτη την Ινσιμπάγεβα, οι Ολυμπιακοί Αγώνες για μένα θα ήταν πάλι επιτυχημένοι, διότι θα είχα πάρει το ασημένιο μετάλλιο και θα είχα χάσει από την Ισινμπάγεβα» ανέφερε η Κατερίνα Στεφανίδη σε συνέντευξή της στο Sport24 Radio 103,3.

«Αυτά που είπε ήταν ασέβεια προς τις άλλες αθλήτριες, αλλά από την άλλη την καταλαβαίνω, διότι θα ήθελε να είχε αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες και να ολοκληρώσει έτσι την καριέρα της. Πάντως και πολλές άλλες αθλήτριες δεν κατάφεραν να αγωνιστούν για άλλους λόγους, όπως η Μούρες που δεν μπήκε στον τελικό και η Σπίγκελμπουργκ που δεν ήρθε καν στους Ολυμπιακούς λόγω τραυματισμού. Έτσι είναι τα πράγματα, υπάρχουν ατυχίες, οι αγώνες, όμως, κερδίζονται στο στάδιο«.

Νωρίτερα, η Σάντι Μόρις, η Αμερικανίδα που διεκδίκησε ως το τέλος το χρυσό αλλά είχε περισσότερες αποτυχημένες προσπάθειες από τη Στεφανίδη και τελικά έμεινε δεύτερη, είχε πεί για την Ισινμπάγεβα: ‘‘Τα σχόλιά της ήταν ασεβή και άσχημα για τους ανθρώπους που ήταν εκεί έξω απόψε. Είναι κάποια που παρακολουθούσα ολόκληρη τη ζωή μου και είναι απογοητευτικό να ακούω τέτοια πράγματα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here