Η Βρετανία πρέπει να παραμείνει μέλος της ΕΕ;

0
6

Το νομοσχέδιο που αναφέρει λεπτομερώς τους όρους του δημοψηφίσματος το οποίο θα διεξαχθεί έως το τέλος του 2017, με θέμα «την παραμονή ή όχι» της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, παρουσιάζει σήμερα στο κοινοβούλιιο η βρετανική κυβέρνηση. Είναι το πρώτο νομοσχέδιο της νέας κυβέρνησης και δείχνει τη βούληση του Ντέιβιντ Κάμερον να προωθήσει το συντομότερο δυνατό το θέμα αυτό, το οποίο ήταν μία από τις κύριες προεκλογικές δεσμεύσεις του για τις εκλογές στις 7 Μαΐου.

«Η Βρετανία πρέπει να παραμείνει μέλος της ΕΕ;»- Αυτό είναι το ερώτημα στο οποίο οι Βρετανοί θα κληθούν να απαντήσουν με ένα «ναι» ή ένα «όχι», ανακοίνωσε σήμερα η συντηρητική κυβέρνηση.

Αυτή η θετική διατύπωση θέτει τους ευρωπαϊστές στο στρατόπεδο του «ναι». Η εισαγωγή του νομοσχεδίου αυτού ανακοινώθηκε χθες ενώπιον του κοινοβουλίου του Ουέστμινστερ από τη βασίλισσα Ελισάβετ με την ευκαιρία της καθιερωμένης της ομιλίας που σηματοδοτεί την έναρξη των ετήσιων εργασιών του κοινοβουλίου.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, ο οποίος υποστηρίζει την παραμονή της χώρας σε μια αναμορφωμένη Ευρωπαϊκή Ένωση, αρχικά θα προσπαθήσει να επαναδιαπραγματευθεί ορισμένες πτυχές της ένταξης της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Φιλοδοξεί επίσης να επαναπατρίσει ορισμένες εξουσίες στο όνομα της κυριαρχίας του βρετανικού κοινοβουλίου και να υιοθετήσει αυστηρότερες προϋποθέσεις για την πρόσβαση σε κοινωνικές παροχές για τους πολίτες της ΕΕ.

Για να υποστηρίξει τα μεταρρυθμιστικά του σχέδια για την ΕΕ, ο Ντέιβιντ Κάμερον ξεκινά περιοδεία σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, αρχίζοντας σήμερα με γεύμα εργασίας με τον Ολλανδό ομόλογό του, Μαρκ Ρούτε, ενώ στη συνέχεια θα έχει δείπνο στο Μέγαρο των Ηλυσίων με τον Πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ. Αύριο, θα μεταβεί στη Βαρσοβία για να συναντηθεί με την ομόλογό του της Πολωνίας, Εβα Κόπατς, και στη συνέχεια θα ταξιδέψει στο Βερολίνο όπου θα έχει συνομιλίες με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here