Η Επιτροπή Ανταγωνισμού άναψε το «πράσινο φως» για την πώληση του ΟΛΠ στην COSCO

 

Τον δρόμο για την πώληση του ΟΛΠ στην κινεζική COSCO, άνοιξε σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων η Επιτροπή Ανταγωνισμού, κρίνοντας ότι η παραχώρηση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του Οργανισμού είναι συμβατή με το Δίκαιο περί ανταγωνισμού.

Η Επιτροπή ενέκρινε τη συμφωνία πώλησης του 67% του ΟΛΠ στην COSCO, ολοκληρώνοντας τα τυπικά προαπαιτούμενα για να προχωρήσει η συναλλαγή, καθώς το Ελεγκτικό Συνέδριο είχε εγκρίνει τη σχετική συμφωνία τον Μάρτιο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το Ελεγκτικό Συνέδριο απέρριψε επίσης την αίτηση ανάκλησης που είχαν υποβάλει η ΟΜΥΛΕ και η Ένωση Μονίμων και Δόκιμων Λιμενεργατών ΟΛΠ κατά της απόφασής του να εγκρίνει τη συναλλαγή.

Πλέον, αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή η σύμβαση παραχώρησης μεταξύ ελληνικού Δημοσίου και ΟΛΠ, προκειμένου να κυρωθεί, κάτι που σύμφωνα με πληροφορίες θα γίνει την Παρασκευή το πρωί, ενώ ο ΟΛΠ θα λειτουργεί ως παραχωρησιούχος των λιμενικών υποδομών του Πειραιά μέχρι το 2052.

Εν τω μεταξύ, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Καραϊσκάκη στον Πειραιά και πορεία προς το υπουργείο Ναυτιλίας προγραμματίζουν για την Πέμπτη οι υπάλληλοι του ΟΛΠ και του ΟΛΘ.
Αντιπροσωπεία των συνδικάτων, αναμένεται να ζητήσει συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό.

Σχετικά Άρθρα


Αφήστε το σχόλιο σας

*