Η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας «πάγωσε» το πρόγραμμα της Ζωής

0
3
Áêñüáóç áðü ôá ìÝëç ôçò ÅðéôñïðÞò Èåóìþí êáé ÄéáöÜíåéáò, ôùí ðñïôåéíïìÝíùí, áðü ôïí Õðïõñãü Åðéêñáôåßáò ê. Íéêüëáï ÐáððÜ, ãéá äéïñéóìü óôéò èÝóåéò ôïõ ÐñïÝäñïõ, ôïõ Äéåõèýíïíôïò Óõìâïýëïõ êáé ôùí ôñéþí Ìåëþí ôïõ Äéïéêçôéêïý Óõìâïõëßïõ ôçò ÅëëçíéêÞò Ñáäéïöùíßáò Ôçëåüñáóçò Áíþíõìçò Åôáéñßáò (Å.Ñ.Ô. Á.Å.) Äéïíýóç ÔóáêíÞ, ×áñÜëáìðïõ ÔáãìáôÜñ÷ç, Ìé÷Üëç Ãñçãïñßïõ, ÅëéóÜâåô Ðáðáêùíóôáíôßíïõ êáé ÍéêïëÜïõ Ôñáíïý áíôßóôïé÷á. (EUROKINISSI/ÃÉÁÍÍÇÓ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÓ)

 

«Πάγο» στον προγραμματισμό της τέως προέδρου της Βουλής και προέδρου της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας Ζωής Κωνσταντοπούλου έβαλε η νέα σύνθεση της Επιτροπής.

Κανένα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν φάνηκε πρόθυμο να στηρίξει τις εκκρεμότητες που είχε αφήσει κατά προτεραιότητα η Ζ. Κωνσταντοπούλου, ενώ χλιαρή ήταν και η στάση των βουλευτών της συμπολίτευσης, οι οποίοι κράτησαν μεν τα προσχήματα αναφερόμενοι στις υποθέσεις Siemens και Λαγκάρντ, αλλά όχι με θέρμη.

Όσον αφορά τη λίστα Λαγκάρντ, ο κ. Βενιζέλος ζήτησε να έρθουν στην Επιτροπή οι συναρμόδιοι υπουργοί Οικονομικών και Δικαιοσύνης για να ενημερώσουν για την εξέλιξη της υπόθεσης και τις εξελίξεις σχετικά με την ελληνοελβετική συμφωνία.

Όσον αφορά την υπόθεση Siemens, ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ειρωνικά «αν κληθεί ο Στουρνάρας αν φωνάξετε και την κα Κωνσταντοπούλου αλλιώς δεν θα έχει νόημα η έλευσή του».

Επίσης, ο κ. Βενιζέλος ζήτησε κατά προτεραιότητα έλεγχο της έκθεσης του ΕΣΡ, λόγω και του ν/σ ΜΜΕ, πρόταση που δεν εγκρίθηκε.

«Δεν υπάρχουν ανεξάρτητες αρχές με το ν/σ για τις τηλεοπτικές άδειες που ψηφίστηκε» επισήμανε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Ο καυγάς μεταξύ της Αννέτας Καββαδία και της Σοφίας Βούλτεψη κυριάρχησε κατά τη συνεδρίαση

«Το Εθνικό Συμβούλιο Επικοινωνιακής Πολιτικής είναι δημιουργία Κέντρου Προπαγάνδας » δήλωσε από την πλευρά της η βουλευτής της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη.
Πρέπει να ασχοληθούμε με αυτό το πολύ σοβαρό θέμα. Πρέπει να κληθεί ο κ. Παππάς να εξηγήσει με ποιόν τρόπο θα λειτουργήσει αυτό το Συμβούλιο” είπε η κ. Βούλτεψη.

Τα λόγια αυτά προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτας Καββαδία.
Συνιστά ειρωνεία το να ακούμε από την κα Βούλτεψη περί προπαγάνδας. Το κόμμα της είναι υπεύθυνο το κόμμα της για το «μαύρο» στην δημόσια ραδιοτηλεόραση” παρενέβη η Αννέτα Καββαδία.

Τί σχέση έχει αυτό; Δηλαδή θα πρέπει κι εγώ να πω ότι η κα Καββαδία θα πρέπει να μην μιλάει καθόλου επειδή προεκλογικά έλεγε ότι θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ; Δεν ανέχεστε τη γνώμη του άλλου”,ανταπάντησε η Βούλτεψη.

Εσείς να ανέχεστε τον διάλογο. Μάθετε να ακούτε την αντίθετη άποψη” απάντησε η Καββαδία και η Βούλτεψη αποφάνθηκε για τις παρεμβάσεις της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ “αυτό είναι φασισμός”.

Mιλάτε εσείς για φασιστική νοοτροπία; Ημαρτον!” έκλεισε το επεισόδιο η Αν. Καββαδία.

Βουλευτής της Χρυσής Αυγής υπερασπίστηκε την Ζωή

Στην ίδια συνεδρίαση ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ι. Αϊβατίδης όταν αναφέρθηκαν οι εκκρεμότητες της προεδρίας Κωνσταντοπούλου και η κλήση του Γ. Στουρνάρα ζήτησε όχι μόνο να κληθεί ο κ. Στουρνάρας αλλά υπερασπίστηκε την πρώην πρόεδρο της Βουλής έναντι του αστεϊσμού που έκανε ο Ευ. Βενιζέλος.

“Να καλέσουμε και την κυρία Κωνσταντοπούλου. Δεν έχει νόημα να έρθει ο κ. Στουρνάρας, χωρίς την παρουσία της κυρίας Κωνσταντοπούλου” ήταν το αιχμηρό σχόλιο του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

“Δεν χρειάζεται ειρωνεία για πρόσωπα που είναι πλέον εκτός Κοινοβουλίου” υπερασπίστηκε την κ. Κωνσταντοποπούλου ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here