Η γερμανική πρεσβεία στην Αθήνα απαντά στην Die Welt

0
20

 

Σε μία κίνηση που δεν συνηθίζει προχώρησε η γερμανική πρεσβεία στην Αθήνα, απαντώντας σε δημοσίευμα της Die Welt, το οποίο, επικαλούμενο εσωτερική αναφορά, χαρακτήριζε την Ελλάδα «πρακτικά ακυβέρνητη χώρα».

Η ανακοίνωση της γερμανικής πρεσβείας στην Αθήνα έχει ως εξής:

«Αναφορικά με πρόσφατα γερμανικά δημοσιεύματα για την Ελλάδα, η Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα αναφέρει τα ακόλουθα:

Η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση και η Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα παγίως δεν σχολιάζουν δημοσιεύματα του τύπου, τα οποία αφορούν υποθετική εσωτερική αλληλογραφία.

Ο Ομοσπονδιακός Υπουργός κ. Στάινμαϊερ κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα επαίνεσε όλους τους συνομιλητές του και ειδικότερα τον Πρωθυπουργό, για τις επιδόσεις της ελληνικής κυβέρνησης στην αντιμετώπιση των δύσκολων προκλήσεων, ενώπιον των οποίων βρίσκεται η Ελλάδα. Αντιμετώπιση στην οποία συνδράμει σε μεγάλο βαθμό και η Γερμανία.

Σε αυτό το πνεύμα η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση και η Πρεσβεία συνεργάζονται στενά και εμπιστευτικά με όλες τις ελληνικές αρχές».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here