Η ηγεσία της Γερμανίας ανησυχεί για την αύξηση προσφύγων

0
10

 

Δημοσκόπηση που διεξήγαγε το Ινστιτούτο Αλενσμπαχ για λογαριασμό της έγκριτης εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung και του γερμανικού οικονομικού περιoδικού Capital, αποδεικνύει πως το 63% των κορυφαίων Γερμανών παραγόντων της οικονομίας, της πολιτικής και της διοίκησης φοβούνται πως ο αριθμός των προσφύγων θα αυξηθεί, ενώ το 62% υποστηρίζουν μια πιο αυστηρή προσφυγική πολιτική. Σημειώνεται ότι με την περυσινή πολιτική της υπέρμετρης είσοδου προσφύγων της καγκελαρίου Μέρκελ τασσόταν το 50% της γερμανικής οικονομικής και πολιτικής ελίτ.

Η ακολουθούμενη τώρα πιο περιοριστική πολιτική της ομοσπονδιακής κυβέρνησης στο προσφυγικό βρίσκει ολοένα και μεγαλύτερη ανταπόκριση στα ηγετικά στελέχη της χώρας. Σημαντικότερη αιτία για την υποχώρηση του αριθμού των προσφύγων στη Γερμανία θεωρούν οι 506 ερωτηθέντες το κλείσιμο του βαλκανικού διαδρόμου. Υπέρ της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας τάσσεται το 75% της γερμανικής ελίτ, όπως αναφέρεται στο αποκλειστικό δημοσίευμα της σημερινής έκδοσης της FAZ.

Εν τούτοις, το 60% των ερωτηθέντων απορρίπτουν την κατάργηση της βίζας για τους Τούρκους πολίτες και το 98% αποκλείουν το ενδεχόμενο να έχει εκπληρώσει η χώρα αυτή τις προϋποθέσεις για την ένταξή της στην ΕΕ στο ορατό μέλλον. Ουσιαστικές αμφιβολίες εκφράζονται επίσης για την πολιτική αξιοπιστία και τη σταθερότητα στην Τουρκία, αν και η δημοσκόπηση έγινε πριν από την απόπειρα πρξαικοπήματος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here