Η Κίνα καρατόμησε τον επικεφαλής του Χρηματιστηρίου

0
5

 

Η κινεζική κυβέρνηση αποφάσισε να απαλλάξει από τα καθήκοντά του τον επικεφαλής του ρυθμιστικού οργάνου των Χρηματιστηριακών Συναλλαγών Σιάο Γκανγκ, στα πλαίσια της προσπάθειας που καταβάλλει η χώρα να περιορίσει την κατιούσα πορεία της χρηματιστηριακής της αγοράς, μετέδωσε το Σαββάτο το πρακτορείο Νέα Κίνα.

Το κυβερνών Κομμουνιστικό Κόμμα αποφάσισε πως ο Σιάο Γκανκ «θα ανακληθεί» από τη θέση του διευθυντή της Ρυθμιστικής Επιτροπής Χρηματοπιστωτικών Αγορών (CSRC), προσθέτει η ίδια πηγή.

Αντικαταστάτης του Σιάο θα ορισθεί ο Λιου Σιγιού, έως σήμερα διοικητής της Αγροτικής Τράπεζας της Κίνας—ενός από τα τέσσερα μεγαλύτερα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της χώρας—και πρώην διοικητής της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας, επεσήμανε το πρακτορείο.

Ο Σιάο και η Επιτροπή του βρέθηκαν κάτω από τον φακό των ερευνών από τα μέσα του 2015, για τις επιλογές τους σχετικά με την χρηματιστηριακή πολιτική που ακολούθησαν, έπειτα από την ασύμμετρη πορεία που ακολούθησαν τα Χρηματιστήρια της Σαγκάης και της Σενζέν, τα οποία ενώ αρχικά είχαν καταγράψει φρενήρη άνοδο, στη συνέχεια κατακρημνίσθηκαν απότομα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here