Αρμενία – Η κίνηση της Ιβέτα στη Eurovision εξόργισε την EBU (ΕΙΚΟΝΕΣ)

0
36

 

Η κίνηση της Iveta Mukuchyan από την Αρμενία  στο Green Room μπορεί να φέρει σοβαρές κυρώσεις σε βάρος της χώρας της αππό την EBU ,που είναι η διοικούσα αρχή του ευρωπαϊκού διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision.

H τραγουδίστρια εμφανίστηκε στον Α’ Ημιτελικό της Eurovision, στη Στοκχόλμη στο Green Room με τη σημαία της Δημοκρατίας του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, προκαλώντας την οργή της EBU.

Σε ανακοίνωσή της η EBU αναφέρει πως: «Καταδικάζει απόλυτα τον πανηγυρισμό με τη σημαία της Δημοκρατίας του Ναγκόρνο-Καραμπάχ στο green room, κατά τη διάρκεια της ζωντανής μετάδοσης του Α’ Ημιτελικού στις 10 Μαΐου και θεωρεί ότι η εμφάνιση της σημαίας στη μετάδοση βλάπτει το προφίλ του διαγωνισμού. Αποφασίστηκε να επιβληθούν κυρώσεις στον ραδιοτηλεοπτικό φορέα της Αρμενίας, σύμφωνα με τους κανόνες. Η φύση των κυρώσεων θα αποφασιστεί το αργότερο τον Ιούνιο. Έχουμε πλήρη επίγνωση της τεταμένης κατάστασης στην περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ και τις συνεχιζόμενες εντάσεις μεταξύ της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν. Θεωρούμε την εμφάνιση της σημαίας μιας εξαιρετικά αμφισβητούμενης περιοχής στη ζωντανή μετάδοση, σοβαρή παραβίαση του άρθρου 1.2.2h του διαγωνισμού που προβλέπει πως “δεν επιτρέπονται μηνύματα που προωθούν, οργανισμούς, ιδρύματα, πολιτικές, εταιρείες, μάρκες προϊόντα ή υπηρεσίες”. Η EBU δείχνει μηδενική ανοχή στην αντιπροσωπεία της Αρμενίας, όσον αφορά στην παραβίαση των κανόνων του διαγωνισμού”.

Το Ναγκόρνο-Καραμπάχ ήταν παλαιότερα μία αυτόνομη διοικητική περιφέρεια (κατά τη σοβιετική τότε ορολογία «Όμπλαστ») της άλλοτε Σοβιετικής Ένωσης που ανήκε στη Σοσιαλιστική Δημοκρατία του Αζερμπαϊτζάν. Σήμερα συνεχίζει ν’ αποτελεί μια «εκ των πραγμάτων» αυτόνομη δημοκρατία (Δημοκρατία του Ναγκόρνο-Καραμπάχ) στο Νότιο Καύκασο, που επισήμως όμως αποτελεί μέρος της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν. Bρίσκεται περίπου 270 χλμ δυτικά της αζερικής πρωτεύουσας Μπακού, και πολύ κοντά στα σύνορα με την Αρμενία, αποτελώντας ουσιαστικά θύλακα μέσα στο Αζερμπαϊτζάν. Προσδιορίζεται σε έκταση 4.280 τ.χλμ. Το 2002 αριθμούσε 145.000 κατοίκους. Κύρια πόλη είναι το Στεπανακέρτ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here