Η Κομισιόν απειλεί με κυρώσεις όσα μέλη της ΕΕ δεν τηρήσουν τη συμφωνία μετεγκατάστασης

0
5

 

Ακόμα και με ποινικές κυρώσεις απειλεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τα κράτη -μέλη που αρνούνται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης προσφύγων.

Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Επιτροπής Μίνα Αντρέεβα έστειλε νέα προειδοποίηση την Τρίτη από τις Βρυξέλλες ότι δε θα διστάσει να προσφύγει κατά των συγκεκριμένων κρατών.

Η Μίνα Αντρέεβα ανέφερε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, έχει ήδη αποστείλει προειδοποιητικές επιστολές στα κράτη-μέλη που δε συμμετέχουν στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης και τόνισε ότι, ως θεματοφύλακας των Συνθηκών, η Επιτροπή δε θα διστάσει να ασκήσει την ισχύ της.

Συνεχίζοντας, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Επιτροπής ανέφερε ότι τόσο οι επίτροποι Δημήτρης Αβραμόπουλος και Φρανς Τίμερμανς, όσο και ο πρόεδρος της Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, έχουν τονίσει επανειλημμένως ότι οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου όσον αφορά τη μετεγκατάσταση είναι νομικά δεσμευτικές για όλες τις χώρες.

Αναφερόμενη στα πενιχρά αποτελέσματα του προγράμματος, η Μίνα Αντρέεβα σημείωσε ότι μέχρι σήμερα μόνο 1816 πρόσφυγες έχουν μετεγκατασταθεί συνολικά από την Ελλάδα και την Ιταλία σε άλλες χώρες της ΕΕ και υπογράμμισε την ανάγκη να ενταθούν οι προσπάθειες όλων των χωρών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here