Η κυβέρνηση εφαρμόζει το «δόγμα Μπαλτά» και στο στράτευμα καταγγέλλουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

0
7

 

Αθέμιτη και πελατειακή επιρροή στο στράτευμα, εκ μέρους της κυβέρνησης, καταγγέλλει η αντιπολίτευση σε σχέση με το άρθρο 25 του νομοσχεδίου του υπουργείου Άμυνας που ρυθμίζει θέματα προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, η συζήτηση του οποίου ξεκίνησε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Μάλιστα ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Τασούλας τόνισε χαρακτηριστικά ότι εφαρμόζεται πλέον το «δόγμα Μπαλτά» για την «ρετσινιά της αριστείας» και στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Ειδικότερα, με βάση την επίμαχη διάταξη (άρθρο 25) διευρύνεται η βαθμολόγηση του «λίαν καλώς» για όσους αξιωματικούς φοιτούν σε στρατιωτικές σχολές. Έτσι, πτυχίο με «λίαν καλώς», θα μπορούν να λαμβάνουν και μάλιστα αναδρομικά για την τελευταία 5ετία, όσοι συγκεντρώνουν βαθμολογία από 15 έως 19, ενώ με το προηγούμενο καθεστώς, η σχετική βαθμολογία ήταν από 17 έως 19.

Σύμφωνα με τον βουλευτή της ΝΔ Κώστα Τασούλα με τη συγκεκριμένη ρύθμιση, η κυβέρνηση επιχειρεί να διευρύνει την πελατειακή επιρροή της στους αξιωματικούς, επιβραβεύοντας στελέχη που δεν έχουν την ικανότητα να καταλάβουν ανώτατα αξιώματα, επιχειρώντας να εφαρμόσει τη «ρετσινιά» της αριστείας και στο στρατό. Την απόσυρση της συγκεκριμένης διάταξης, ζήτησαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Για την ώρα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Άμυνας, και παρά τις αντιδράσεις δείχνει να επιμένει στην αλλαγή, αφήνοντας «ανοιχτό παράθυρο» μόνο για την αναδρομικότητα της ρύθμισης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here