Η κυβέρνηση θέλει συμφωνία με τους θεσμούς μέσα στη μέρα

0
5

Συμφωνία εντός της ημέρας με τους εκπροσώπους των θεσμών για το φορολογικό επιδιώκει η κυβέρνηση, υποβάλλοντας νέα αντιπρόταση σχετικά με το αφορολόγητο όριο. Για τον συγκεκριμένο λόγο, μετά από την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου της συνάντησης του οικονομικού επιτελείου με τους πιστωτές, συμφωνήθηκε να υπάρξει νέα συνάντηση στις 18.30, προκειμένου, σύμφωνα με κορυφαίο κυβερνητικό αξιωματούχο «να τελειώνουμε».

Κατά τη διάρκεια της πρώτης συνάντησης, που άρχισε στις 13.30, η ελληνική πλευρά παρουσίασε νέα πρόταση, με μικρότερη, σύμφωνα με πληροφορίες, σε σχέση με την πρόταση των εκπροσώπων των θεσμών, μείωση του αφορολογήτου και αλλαγές στους ενδιάμεσους συντελεστές.

Όπως ανέφερε ο κυβερνητικός παράγοντας, υπήρξαν αρχικά σχόλια από την πλευρά των πιστωτών, οι οποίοι πρέπει να επικοινωνήσουν και με τους πολιτικούς προϊσταμένους τους για να τους ενημερώσουν για την ελληνική αντιπρόταση. Σημειώνεται ότι, οι εκπρόσωποι των θεσμών και ειδικά το ΔΝΤ επιζητούν διεύρυνση της φορολογικής βάσης με μεγάλη μείωση του αφορολόγητου ορίου και μεταφορά της επιβάρυνσης στα χαμηλότερα εισοδήματα, ενώ διαφωνούν με τον ανώτατο φορολογικό συντελεστή 50%.

Από την πλευρά του, άλλος κορυφαίος παράγοντας στις διαπραγματεύσεις, ερωτηθείς εάν θα υπάρξει συμφωνία σήμερα, δήλωσε ότι είναι «ζήτημα δύο έως τριών ημερών ακόμη».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here