Η Λαγκάρντ απάντησε στον Τσίπρα: Καλύπτει Τόμσεν και αφήνει αιχμές για την υποκλοπή

0
30

 

Η Κριστίν Λαγκάρντ απάντησε χθες αργά το βράδυ στον πρωθυπουργό καλύπτοντας πλήρως τους συνεργάτες της Πολ Τόμσεν και Ντέλια Βελκουλέσκου και μάλιστα δημοσιοποίησε την επιστολή της μέσω της ιστοσελίδας του ΔΝΤ, για λόγους «διαφάνειας», όπως αναφέρει.
Στην επιστολή της σημειώνει ότι «η αποστολή αποτελείται από έμπειρα στελέχη που έχουν την πλήρη εμπιστοσύνη και στήριξή μου» ζητεί μάλιστα από την ελληνική κυβέρνηση «να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μπορούν να εγγυηθούν την προσωπική τους ασφάλεια».

Στην επιστολή της η κ.Λαγκάρντ αφήνει σοβαρές αιχμές για τη διαρροή, ζητώντας «να διασφαλιστεί ένα περιβάλλον που σέβεται την ιδιωτικότητα των εσωτερικών συζητήσεων». Παράλληλα εμμένει στις θέσεις της αναφορικά με τη στάση του ΔΝΤ στις διαπραγματεύσεις σημειώνοντας ότι «επιμένω να σημειώνω ότι εάν ήταν απαραίτητο να μειώσουμε τους δημοσιονομικούς στόχους, για να έχουμε ρεαλιστικές πιθανότητες να τους πετύχουμε, θα υπάρχει ανάγκη μεγαλύτερης ελάφρυνσης χρέους».

Επίσης επισημαίνει ότι η ίδια έχει πολλές φορές τονίσει πως το Ταμείο θα στηρίξει μόνο ένα αξιόπιστο πρόγραμμα που βασίζεται σε ρεαλιστικές υποθέσεις, ενώ επιβεβαιώνει τη διάσταση απόψεων στα θέματα της διαπραγμάτευσης υπογραμμίζοντας ότι «έχουμε ακόμα απόσταση από το να έχουμε ένα πλήρες πρόγραμμα που να μπορώ να παρουσιάσω στο Εκτελεστικό Συμβούλιο».

Τέλος χαρακτηρίζει «ανοησίες» όποιες υποθέσεις ότι το προσωπικό του Ταμείου θα χρησιμοποιούσε ως διαπραγματευτική τακτική την απειλή πιστωτικού γεγονότος.

Aναλυτικά η επιστολή της Κριστίν Λαγκάρντ
«Συμφωνώ μαζί σας ότι οι επιτυχείς διαπραγματεύσεις οικοδομούνται επί της αμοιβαίας εμπιστοσύνης και το συμβάν αυτού του Σαββατοκύριακου με προβλημάτισε ως προς το αν μπορούμε πραγματικά να επιτύχουμε πρόοδο σε ένα κλίμα ακραίας ευαισθησίας απέναντι στις δηλώσεις κάθε πλευράς. Ωστόσο, κατόπιν σκέψης, αποφάσισα να επιτρέψω την επιστροφή της ομάδας μας στη Αθήνα για τη συνέχιση των συνομιλιών.
Η ομάδα απαρτίζεται από έμπειρο προσωπικό που έχει την πλήρη εμπιστοσύνη μου και την προσωπική μου στήριξη… είναι κρίσιμης σημασίας οι αρχές σας να διασφαλίσουν ένα περιβάλλον που σέβεται την ιδιωτικότητα των εσωτερικών συνομιλιών και λαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα για την εγγύηση της προσωπικής τους ασφάλειας.
Η άποψή μου για τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις είναι ότι απέχουμε αρκετά από την συγκρότηση ενός συνεκτικού προγράμματος που να έχω τη δυνατότητα να παρουσιάσω στο Εκτελεστικό μας Συμβούλιο. Έχω τονίσει με πολλές ευκαιρίες ότι μπορούμε να υποστηρίξουμε ένα πρόγραμμα μόνο εάν είναι αξιόπιστο και βασισμένο σε ρεαλιστικές εκτιμήσεις και αν ανταποκρίνεται στον στόχο του να θέσει την Ελλάδα στον δρόμο της δυναμικής ανάπτυξης με τη σταδιακή αποκατάσταση της βιωσιμότητας του χρέους….φυσικά, οποιαδήποτε υπόθεση ότι το προσωπικό του ΔΝΤ θα μπορούσε να εξετάσει το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει ένα πιστωτικό γεγονός ως διαπραγματευτική τακτική είναι απλώς ανοησία»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here