Η μικρή αδερφή του Κιμ Γιονγκ Ουν αναλαμβάνει υπουργείο

0
42

 

Tην ώρα που ο Κιμ Γιονγκ Ουν και ολόκληρη η Βόρεια Κορέα ετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν το πρώτο συνέδριο του Εργατικού Κόμματος το Σαββατοκύριακο, εμφανίζεται στο προσκήνιο η μικρή αδελφή του ηγέτη, Kιμ Γιο Γιονγκ (Kim Yo-jong).

Όπως αναφέρει το BBC, δεν αποκλείεται η αδερφή του Kιμ να αναλάβει σημαντικό ρόλο στην πυρήνα της ηγεσίας της χώρας με την ανάληψη ενός υπουργείου.

kim

Η κίνηση αυτή από πολλούς θεωρείται μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου από τον Κιμ Γιονγκ Ουν που θέλει να παγιώσει την εξουσία στο εσωτερικό του κόμματός του αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα.

H Κιμ Γιο Γιόνγκ είναι η μικρότερη κόρη του εκλιπόντος ηγέτη της χώρας Κιμ Γιονγκ Ιλ. Γεννημένη το 1987, λέγεται ότι έχει στενή σχέση με τον αδελγό της Γιονγκ Ουν, ο οποίος είναι 4 χρόνια μεγαλύτερός της. Οι δυο τους έμεναν και σπούδαζαν μαζί στη Βέρνη της Ελβετίας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι παντρεμένη με τον ισχυρό γραμματέα του κόμματος.

Kim-Jong-Uns-sister

Η κύρια εργασία της Yo-jong ήταν να προστατεύει την δημόσια εικόνα του αδελφού της, λαμβάνοντας έναν βασικό ρόλο στο τμήμα προπαγάνδας του κόμματος το 2014. Διαχειριζόταν όλες τις δημόσιες εμφανίσεις του, συμπεριλαμβανομένων και των επισκέψεων που πραγματοποιούσε ο ηγέτης αλλά παράλληλε παρείχε σ’ αυτόν και συμβουλές.

Οι εμφανίσεις της είναι πολύ περιορισμένες τα τελευταία χρόνια έως και ελάχιστες, όπως αυτή στην κηδεία του πατέρα της το 2011, αλλά και στην εκλογική νίκη του αδερφού της το 2014. Τον περασμένο Οκτώβριο φήμες την έφεραν να είχε απομακρυνθεί από το τμήμα αυτο με εντολή του αδελφού της λόγω μη ικανοποιητικής απόδοσης.

Oι παρατηρητές πιστεύουν ότι πρόκειται να αναλάβει μια από τις κορυφαίες θέσεις στην ηγεσία της χώρας.

Η Κιμ Γιο Γιονγκ περιγράφεται ως κοπέλα με μια γλυκειά και καλοσυνάτη διάθεση, αλλά και με χαρακτηριστικά αγοροκόριτσου, όπως αναφέρει εκπρόσωπος της σχολής της στο BBC.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here